Victorie pentru ”Stejari” în Rugby Europe Championship cu doi marcatori de la...

Victorie pentru ”Stejari” în Rugby Europe Championship cu doi marcatori de la Timișoara. Ce ”sarazin” a avut un debut fulminant în tricoul naționalei

0
DISTRIBUIȚI

12366960_1046695045387806_45011145_n

România a debutat cu o victorie în Cupa Europeană a Națiunilor la rugby. Nu mai puțin de nouă jucători de la Timișoara Saracens au fost titulari în meciul cu Portugalia, câștigat cu 39-14, pe Cluj Arena. Între aceștia s-a remarcat în mod special neo-zeelandezul Stephen Shennan, autor a două eseuri la debut. Andrei Rădoi a reușit ultimul ”try” al întâlnirii, în timp ce Vali Calafeteanu, tot de la bănățeni, a fost declarat omul meciului.

Shennan (foto) a deschis chiar scorul pentru ”Stejari” în partida cu lusitanii.


Reușita sa a fost urmată de transformarea lui Vlaicu. Portugalia a revenit apoi în joc prin două eseuri. Iar la pauză tabela indica un 14-10 în favoarea oaspeților. Vlad Nistor și-a intrat în rol în partea secundă, reușind două eseuri, ambele urmate de transformările marca Florin Vlaicu. Puncte care au încadrat un nou eseu al lui Steve Shennan. Până la final mai avea să culce balonul oval în suprafața adversă și Andrei Rădoi.

Timișorenii au avut în echipa de start nouă oameni dacă îl socotim și pe Fercu, revenit de la Londra. Mai mult, în ultimele minute a intrat pe gazon și Eugen Căpățînă. De remarcat că înaintea competiției ”Stejarii” au trecut la un echipament nou la prezentarea căreia Calafeteanu a servit și ca ”model”. România va întâlni peste o săptămână Spania la Madrid în următorl ei meci din noua competiție continentală.

România: 1. Constantin Pristavita, 2. Andrei Rădoi, 3.Alexandru Țărus, 4.Johan Van Heerden, 5.Valentin Popârlan, 6.Viorel Lucaci, 7.Vlad Nistor, 8. Stelian Burcea, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Florin Vlaicu, 11.Stephen Shennan, 12.Florin Ionita, 13.Paula Kinikinilau, 14.Mădălin Lemnaru, 15.Cătălin Fercu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.