Achiziții din Africa de Sud și Tonga pentru obiectivele Timișoara Saracens, pe...

Achiziții din Africa de Sud și Tonga pentru obiectivele Timișoara Saracens, pe lângă ”comeback-ul” lui Fercu. Ce jucător care nu a impresionat la Baia Mare se vrea relansat la bănățeni FOTO

0
DISTRIBUIȚI

scm rcm tim (3)

Timișoara Saracens RCM a realizat șapte transferuri în această perioadă. Cei șase străini au fost prezentați oficial azi, mulți dintre ei sunt jucători tineri de perspectivă din Tonga și Africa de Sud, inclusiv de la un alt ”satelit britanic”. Lângă ei a stat și Cătălin Fercu, reîntors după experiența din Londra, dar și un jucător experimentat care a evoluat ultima dată la Baia Mare, Sioeli Nau. Trupa pregătită de Grainger Heikell se va întâlni chiar cu rivala maramureșeană în primul duel oficial al noului sezon, în Cupa României.

După o lună februarie în care a fost destul de discretă, campioana României și-a prezentat azi jucătorii noi, despre care se știa doar că au sosit. Cătălin Fercu a fost practic prima noutata a iernii, jucătorul revenind ”acasă” de la Saracens FC. Ceilalți nou sosiți sunt toți cu certificat de naștere în emisfera sudică. E vorba de: Johan van Wyk (21 ani) pilier din Africa de Sud, provenit de la Vodacom Blue Bulls, Kefu Ikamanu (22 ani), nr. 8/linia III, de la Clubul Armatei Tonga, Semisi Mahe (22 ani), pilier, Toa Saracens (Tonga), Lotter Pretorius (22 ani), mijlocaș la grămadă, Africa de Sud, Sharks Rugby, Samiu Muna (25 ani), mijlocaș la grămadă, Africa de Sud, Toa Saracens și Sioeli Nau (28 ani), centru, Tonga, CSM Baia Mare. Cel din urmă are prezențe la echipa națională a tongalezilor, dar experiența din Maramureș nu a fost una strălucită pentru el, fost jucător și în Franța el a bifat doar 121 de minute în primăvara trecută la ”zimbrii”.

”Toată lumea a fost curioasă pe cine o să aducem, vinerea trecută s-a încheiat perioada de transferuri. Sperăm ca noii veniți să confirme la echipa noastră, le urăm bun venit în cadrul clubului”, a spus managerul Attila Brosovszki la prezentarea oficială.


Clubul își propune în noul an și noul sezon să triumfe pe toate planurile, Europa e și ea ”în cărți”.

Tehnicianul Grainger Heikell așteaptă ca performanțele din 2015 să fie îmbunătățite. ”Mă bucur că am revenit pentru încă un an. Sperăm să construim pe bazele sezonului trecut, să ne tot îmbunătățim. Avem oportunitatea să ne calificăm pentru Challenge Cup. Vreau să le urez bun venit noilor jucători, e palpitant pentru noi, am reușit să ne asigurăm serviciile unor jucători tineri și talentați în același timp, plus Fercu. Competiția va fi strânsă pentru alegerea celor 23 care vor juca meci de meci… Cătălin aduce cu abilitatea sa și multă experiență, doi ani în prima ligă engleză”, a declarat Grainger Heikell.

La conferință a participat și Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara, care a anunțat că bugetul clubului va fi superior în 2016. ”Le urez bun venit jucătorilor străini în Timișoara. Bun venit acasă lui Cătălin Fercu, sperăm că va sta cât mai mult, avem nevoie de el, e un sezon extrem de motivant. Avem de apărat trei trofee, un baraj de depășit în Challenge Cup și, de ce nu, să și ieșim din grupă. Suntem extremi de mândri că în sezonul trecut ,cu probleme, toți jucătorii au rămas lângă echipă, am reușit și cu ajutorul SCM… Noii veniți vor avea o concurență acerbă, nu poate decât să ne bucure acest lucru… Bugetul e mai mare ca anul trecut, toți sponsorii au rămas lângă noua formulă. Vom vorbi de secția de rugby a SCM, aceasta este formula până se termină procesul cu Curtea de Conturi”, a conchis Radu Țoancă.

Primul duel, chiar cu Baia Mare

Cum noul sezon al SuperLigii e unul de tranziție, schimbându-se formatul în unul de toamnă-primăvară, ca la alte sporturi, primul joc oficial al ”sarazinilor” a fost programat în Cupa României. Timișoara e în grupa 1 alături de celelalte forțe din 2015, Baia Mare și Steaua. Cu maramureșenii se va și deschide sezonul oficial printr-un meci programat sâmbătă, 26 martie (ora 11), pe arena din Ronaț. Echipa a încheiat weekend-ul trecut cantonamentul, efectuat la Băile Herculane.

”Băieții așteaptă noul sezon. Când începem Cupa ne vom da seama unde suntem. Echipele din spate ne vor contracara. Dacă ne califăm În Challenge Cup vom avea o motivație puternică. Baia Mare e mereu un oponent puternic, Steaua a fost o echipă puternică anul trecut. Competiția internă e destul de tare, nu vom neglija pe nimeni”, a precizat Grainger Heikell. Joi lotul bănățean va fi împărțit în două pentru un joc-școală, urmând să fie programat probabil și un amical înainte de starul cu maramureșenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.