Autostrada A6 devine parte din ambițiosul proiect est-european Via Carpatia. Prin ce...

Autostrada A6 devine parte din ambițiosul proiect est-european Via Carpatia. Prin ce zone din Banat va trece

0
DISTRIBUIȚI

via carpatia

Autostrada A6, parte din viitoarea Via Carpatia, care va lega şapte ţări (Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Turcia) trece nu numai prin Timiș, unde deja a fost inaugurat un nod rutier, ci și prin Caraș Severin.

Un prim tronson din A6, în lungime de 11 kilometri, între Balinț și Lugoj, unde se află un nod rutier cu Drumul Național 6, a fost inaugurat deja la finele lui 2013. Urmează ca traseul să fie dus mai departe de la Lugoj, din Autostrada A1, spre Caransebeş, Băile Herculane, Orșova, Drobeta Turnu Severin, pentru a ajunge apoi la Craiova și Calafat, unde va trece Dunărea spre Bulgaria pe podul Calafat-Vidin.

Pe cei 11 kilometri existenți din A6 se circulă momentan cu restricții, în urma unei alunecări de teren.

Nu a fost stabilită o dată precisă pentru demararea proiectului sau cât va costa întreaga investiție, însă potrivit aceluiași Master Plan General de Transport de anul trecut, costurile pentru finalizarea celor 260 de kilometri ar depăși 2 miliarde de euro.

Autostrada A6 este un drum de mare viteză propus încă din 2004 pentru traseul Bucureşti – Alexandria – Craiova – Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin – Lugoj, pentru joncţiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj – Timişoara – Arad – Nădlac.


Deşi întregul traseu a fost planificat de mai bine de 10 ani, doar 5% din totalul acestuia a fost dat în utilizare până în acest moment, iar includerea în Via Carpatia ar putea schimba planurile inițiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.