BATJOCURĂ Copacii înfloriţi din Timișoara, decimați de firmele plătite din bani publici....

BATJOCURĂ Copacii înfloriţi din Timișoara, decimați de firmele plătite din bani publici. Vezi atitudinea SFIDĂTOARE a şefului Direcţiei de Mediu, Adrian Bere GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

arbori taiati7

Toaletarea copacilor din Timişoara se face în bătaie de joc. O sesizează toţi trecătorii care pot vedea la treabă muncitorii firmelor contractate de Primăria Timişoara. Dacă în mod normal toaletarea ar însemnat tăierea unor crengi inestetice sau a celor uscate, în Timişoara copacii sunt ciopârţiţi dincolo de orice limită a bunului simţ. Ba mai mult, după cum pot observa locuitorii de pe strada Nicolae Labiș, zona Odobescu, chiar şi copacii înfloriţi sunt lăsaţi fără crengile pline de flori multicolore care vestesc venirea primăverii de către angajaţii firmei Drufec, care a fost subcontractată de compania Green City Andlif.

La jumătatea anului 2015, Primăria Timişoara anunța semnarea contractelor pentru întreținerea spațiilor verzi din Timișoara precum și intervenții în forță pentru aducerea acestora la un aspect demn de un oraș de talia Timișoarei. Practic, contractele semnate cu firmele Horticultura, Green City Andliv și Rogera Prest au o durată de patru ani și cuprind servicii de întreţinere şi amenajare a parcurilor şi scuarurilor, a spaţiilor verzi, a sistemelor de irigare, a locurilor de joacă şi a canisitelor, tăieri de corecţie şi defrişări de arbori de pe domeniul public. Zona centrală (lotul 1) a revenit către societatea Horticultura, în baza unui acord cadru în valoare de 51,3 milioane lei fără TVA, zona 1 (lotul 2) a fost adjudecată de firma Rogera Prest Com SRL cu un contract în valoare de 31 de milioane de lei, zona 2 (lotul 3) este gestionată de Green City Andliv SRL pentru suma de 30,8 milioane lei, iar zona 3 (lotul 4) a revenit tot firmei Rogera, valoarea acestui contract fiind de 21,8 milioane lei.
Primăria Timişoara nu a oferit nicio explicaţie cu privire la intervenţiile care se fac, şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, şi purtătorul de cuvânt al PMT, Alina Pintilie, nu au putut fi contactaţi telefonic.


În schimb, Bere a transmis prin intermediul unei consiliere de la Departamentul de Comunicare că dacă PRESSALERT.ro doreşte un răspuns, e nevoie de o solicitare în baza Legii 544.

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Voi comunicati cu analfabeti? Pe Bere puteti sa il intrebati eventual cum se repara clantele de la usi sau cum se tine evidenta consumului de hirtie la xerox ca asta stia sa faca cu ani in urma la primarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.