BC Timișoara o învinge în premieră pe Phoenix Galați. La câte victorii...

BC Timișoara o învinge în premieră pe Phoenix Galați. La câte victorii consecutive au ajuns ”leii” în grupa 7-12 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

BCT Galati (5)

”Leii din Banat” au ajuns la cinci victorii consecutive în faza a doua a campionatului. BC SCM Timișoara a trecut pentru prima dată de nou promovata Phoenix Galați, scor 88-75, și își păstrează avansul față de Pitești. Bănățenii mai au inclusiv șanse pentru play-off, dar obiectivul principal rămâne salvarea.

BCT-ul a fost, cu excepția, primelor faze, în permanență la conducerea partidei cu moldovenii lui Florin Nini. Primul sfert a fost tranșat cu 27-19. În sfertul 2 ecartul a fost mărit la +12 și gazdele au intrat la pauză cu scorul de 50-39. Phoenix s-a apropiat în cel de-al treilea sfert, la opt puncte după aproape cinci minute cu doar două puncte puse pe tabelă de alb-violeți. Diferența s-a păstrat și înaintea ultimei pătrimi, început de la 71-59 pentru gazde. Trița lui Milencovici i-a dus pe ”lei” la +16. Pe final, Zivanovic a făcut 88-71, permițând și aruncarea tânărului Covlescu în luptă.

Pentru BC Timișoara Mladen Jeremic, alături de Stefan Zivanovic, au fost principalii marcatori, cu câte 18 puncte. Au mai înscris: Djapa (14 puncte), Veselinov (12), Milencovici (9), Dundjerski (8), Toth (6) și Warren (3). De partea cealaltă Yaroslav Lemyk, cu 16 pt., a fost coșgheterul gălățenilor. BCT păstrează un avans de două puncte față de Pitești, locul 11.

”E încă un pas în față, ne-am temut de acest joc pentru că am avut o săptămână dificilă. Nu ne-am putut antrena în sală. Băieții au găsit motivație, am făcut greșeli, dar e o situație normală. Sunt foarte puternici sub coș, dar am făcut jocul nostru… Deocamdată ne gândim doar la următorul meci, vedem ce se va întâmpla la final. Avem meci la Mediaș”, a declarat la final Nenad Mandic. Meciul cu Gaz Metan va fi pe 25 martie.

Florin Nini, tehnicianul lui Phoenix, nu era încântat de întreruperea seriei victorioase cu timișorenii. ”Nu spun că mă așteptam, că era normal, pentru că nu e.


Azi am îndeplinit prea puțin din ce ne-am propus. Ce am reușit a fost doar la capitolul recuperări ofensive… Nu ne-am pregătit aruncările. A fost un joc de contact dur, câștig de cauză a avut Timișoara. Mai avem patru meciuri, ne dorim cât mai multe victorii. E o poziție nesperată de play-off, dar mai avem de tras”, a conchis Nini.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.