Consilierul judeţean Georgeta Rus, demisie din PNL: „Nu pot să rămân într-un...

Consilierul judeţean Georgeta Rus, demisie din PNL: „Nu pot să rămân într-un grup politic în care luptele interne ascunse duc la umilirea oamenilor de forță din fostul PDL”. În ce partid s-a înscris

1
DISTRIBUIȚI

plen cjt (2)

Încet, dar sigur PNL începe să piardă oameni importanţi, chiar înainte de alegerile locale. Explicaţia fiecărui membru care pleacă: lipsa de respect din partid. După ce liberalul Ciprian Jichici a ales să părăsească PNL, acelaşi gest a fost anunţat, astăzi, de doctorul Georgeta Rus, fost preşedinte al organizaţiei de femei a PDL Timiş.

Pentru a-şi explica gestul Rus a trimis o scrisoare deschisă în care susţine că „în ultimul an, în interiorul partidului au loc tot felul de boicoturi, atacuri, manevre subterane, iar noi – cei mulți care muncim – suntem îndemnați să ne prefacem că nu se întâmplă nimic și să trecem cu eleganță peste tot. Munca mea și a tuturor celor care muncesc alături de mine, de atâția ani, cu rezultate excepționale, este dusă în derizoriu de aceste manevre, iar eu mă simt înjosită. De aceea, am luat decizia de a părăsi această construcție politică și de a mă alătura Mișcării Populare. Îi respect și îi voi respecta întotdeauna pe colegii mei.


Am lucrat mult, greu, frumos, decent și respectându-ne reciproc, dar mai mult de atât nu pot să accept. Nu pot să rămân într-un grup politic în care luptele interne ascunse duc la umilirea oamenilor de forță din fostul PDL, mă refer la primarii de excepție, în special, la consilierii județeni și locali, sau chiar la cei fără funcții, dar care au muncit foarte mult”.

Mai mult, Rus atrage atenţia că liberalii care decid să rămână în PNL trebuie să lupte pentru schimbarea lucrurilor şi pentru un preşedinte al CJT care să le reprezinte intersesele.

„Îmi asum acest pas și îi îndemn pe toți colegii mei să facă și ei acest pas, dacă nu se mai regăsesc pe drumul pe care au pornit. Iar voi, dragii mei primari, nu acceptați să vi se impună cine să vă reprezinte la președinția CJ. Stabiliți voi singuri acea persoană, pentru că vreau să vă aduc aminte doar un aspect: ce s-a întâmplat când o singură persoană dintre voi a fost la București pentru negocierea banilor pentru comunele voastre, dar le-a negociat doar pentru primarii din componenta PNL sau chiar PSD! O astfel de persoană, dacă va ajunge în conducerea CJ, vă va aduce detrimente, atât vouă în tot mandatul ce urmează să îl câștigați prin munca voastră, cât și celor care vă votează cu mare încredere, cum o fac de mulți ani încoace. Am subliniat aspectele profesionale, politice și administrative pentru a scoate în evidență faptul că nu plec din PNL la Mișcarea Populară pentru o funcție anume. Plec de pe funcții politice și administrative și chiar dacă nu voi avea funcții în MP, voi contribui prin expertiza și munca mea, la elaborarea politicilor în sănătate și în administrație, pentru a munci în folosul oamenilor care mi-au acordat încrederea și pentru a urma crezul meu și al lor”, a mai explicat Georgeta Rus.

1 COMENTARIU

  1. Ce inseamna „oameni de forta”?.
    In aceste lupte intense, intrapolitice si interpolitice, ce loc ocupa cetateanul ?.
    Care-i cauza care-i mana in lupta pe acesti inregimentati politic ?.
    Pana in 1989 aveam o reptila cu un singur cap care sugea seva natiunii – PCR-ul.
    Acum, de mai bine de un sfert de secol incoace, ne-am procopsit cu un balaur cu „n” capete – PSD, PNL, PNT, UDMR; UNPR, PPDR, etc., etc.,etc., (cu probabilitatea de a-si inmulti capetele pana spre infinit).
    Care sunt rezultatele in ceea ce priveste prosperitatea natiunii ?.
    Cu ce ne-am ales, noi cei multi, din idealurile si iluziile din decembrie 1989 ?.
    Poate ne lasa un raspuns d-na dr. Georgeta Rus, sau d-l general Gabriel Oprea, sau d-l senator Attila Verestoy, sau d-l fost premier Victor Ponta, sau orice alt inregimentat, „om de forta”, care ar avea disponibilitatea sa raspunda ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.