Declaraţie şoc a ministrului Justiţiei: „Cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar...

Declaraţie şoc a ministrului Justiţiei: „Cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar vine din interesul public pentru sistemul judiciar”

1
DISTRIBUIȚI

alexandra pruna ministrul justiei (1)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a făcut, astăzi, după bilanţul Curţii de Apel Timişoara o declaraţie şoc, afirmând că vulnerabilitatea cea mai mare pentru sistemul judiciar sunt comentariile din societate. „Cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar vine din interesul public pentru sistemul judiciar. Dintr-o percepţie şi o atitudine a noastră, a publicului, faţă de sistemul judiciar. Puterea judecătoarească este o putere în stat, este o autoritate şi îi datorăm respect.


Cred că de multe ori discutăm în spaţiul public cu lipsa cuvenită pentru o putere a statului. Cred că trebuie o mai bună raportare la o putere, nu aş vrea să fac un clasament, la o putere foarte importantă în oricare stat de drept. În măsura în care justiţia este un serviciu public, interesul public este unul justificat, însă anumite judecăţi de valoare care se fac în spaţiul public cu privire uneori chiar la judecători, care au nume, sunt şi ei oameni în cetate, eu consider că uneori aceste intervenţii, judecăţi de valoare fragilizează sistemul judiciar. Judecătorii care judecă stau acolo nu ca persoane, ci investiţi cu autoritatea statului şi în România şi în oricare societate”, a susţinut ministrul.

Întrebată dacă nu erorile judiciare fragilizează sistemul, Raluca Prună a afirmat „magistraţii împart justiţie, nu dreptate. Există desigur şi erori şi aici şi în alte societăţi, unele mai mature chiar decât noi, dar există mijloace de îndreptare a acestor erori şi posibilitatea unei erori care statistic vorbind este foarte redusă nu cred că ne dă nouă, publicului beneficiar al acestui serviciu public, dreptul de a face atât de multe judecăţi de valoare câte facem astăzi în România”.

1 COMENTARIU

  1. Am înlocuit două cuvinte:
    “Cea mai mare vulnerabilitate a sistemului legislativ vine din interesul public pentru sistemul parlamentar. Dintr-o percepţie şi o atitudine a noastră, a publicului, faţă de sistemul parlamentar. Puterea legislativă este o putere în stat, este o autoritate şi îi datorăm respect. Cred că de multe ori discutăm în spaţiul public cu lipsa cuvenită pentru o putere a statului. Cred că trebuie o mai bună raportare la o putere, nu aş vrea să fac un clasament, la o putere foarte importantă în oricare stat de drept. În măsura în care emiterea de legi este un serviciu public, interesul public este unul justificat, însă anumite judecăţi de valoare care se fac în spaţiul public cu privire uneori chiar la parlamentari, care au nume, sunt şi ei oameni în cetate, eu consider că uneori aceste intervenţii, judecăţi de valoare fragilizează sistemul legislativ. Parlamentarii care emit legi stau acolo nu ca persoane, ci investiţi cu autoritatea statului şi în România şi în oricare societate”, a susţinut ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.