DISPERARE la Liceul Grigore Moisil din Timișoara din cauza înscrierilor în clasa...

DISPERARE la Liceul Grigore Moisil din Timișoara din cauza înscrierilor în clasa zero: „Trebuie să formăm nouă clase, dar nu avem spațiu decât pentru patru”. Ce soluții urgente a propus inspectoratului școlar

0
DISTRIBUIȚI

lenau

Conducerea Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, una din școlile de elită din Timișoara, este disperată. Totul din cauza înscrierilor în clasa pregătitoare și a șmecheriei vizei de flotant la care au apelat părinții care doresc să-și înscrie copiii neapărat la această școală. Astfel, deși unitatea de învățământ a solicitat Inspectoratului Școlar Timiș aprobarea a patru clase pregătitoare pentru anul școlar următor, Liceul „Grigore Moisil” este obligat să formeze cel puțin nouă clase. Asta pentru că toți copiii înscriși la unitatea de învățământ în clasa zero care locuiesc în circumscripția școlară trebuie admiși.

Reprezentanții școlii spun că au spațiu să primească doar 100 de copii, în patru clase pregătitoare, și tocmai de aceea acum se încearcă găsirea unor soluții.


„Pe 100 de locuri au fost depuse 214 cereri de înscriere, până miercuri. Această cifră înseamnă disperare pentru noi, nu mai știm ce să facem. Trebuie să formăm nouă clase, dar avem spațiu doar pentru patru. Am trimis o adresă Primăriei Timișoara în care îi solicităm să identifice alt spațiu până în toamnă, dar care trebuie amenajat. Am venit și cu două propuneri”, ne-a declarat Cerasela Bociu, directorul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

De altfel, în momentul în care părinții au venit să-și înscrie copiii în clasa zero la unitatea de învățământ, aceștia au semnat că sunt de acord ca, în cazul în care numărul înscrișilor depășește 100, cursurile să se desfășoare în altă școală din Timișoara, și nu la Liceul „Grigore Moisil”. „Se pare că pe părinți nu i-a speriat acest lucru, dimpotrivă. Situația a scăpat de sub control, nu se ține cont de planul de școlarizare. Nu avem niciun control asupra acestei situații. Numărul înscrișilor e extrem de mare, mult peste capacitatea liceului nostru”, mai spus Cerasela Bociu.

Directorul școlii spune că a fost trimisă, în această săptămână, și o adresă Inspectoratului Școlar Timiș prin care se solicită reconfigurarea circumscripției școlare și aprobarea unui număr de 30 de copii în fiecare clasă pregătitoare, și nu de 25. Înscrierile în clasa pregătitoare se încheie astăzi, la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.