Doi doctori timișoreni vor soluții astfel încât cei mai buni medici să...

Doi doctori timișoreni vor soluții astfel încât cei mai buni medici să nu mai plece la muncă în străinătate. Ce propun

0
DISTRIBUIȚI

medic1

„Vreau pentru Timişoara mai mulţi medici în spitale, condiţii bune de dezvoltare profesională şi respect!” – acesta este mesajul pe care doi doctori din capitala Banatului îl transmit. Este vorba de Florin Bîrsășteanu, președintele Societății de Radiologie și Imagistică din România, și Mihai Gafencu, medic pediatru și nefrolog. Cei doi doctori au lansat o inițiativă inedită „pentru mai mulți medici în spitalele timișorene”. În acest sens, a fost redactată și o scrisoare deschisă.

„Prea mulţi medici buni pleacă în alte ţări, pentru locuri de muncă mai bine plătite, iar aici rămân tot mai puţini doctori specializaţi. Este foarte adevărat că aceste realităţi nu sunt valabile doar pentru Timişoara, dar dacă tot ne mândrim cu performanţe şi topuri naţionale în care se află oraşul nostru, atunci ar merita să ne ocupăm mai îndeaproape de criza majoră în care se află resursele medicale din spitalele timişorene”, este precizat în scrisoarea deschisă.


Inițiativa locală lansată la Timișoara își propune să identifice soluții pentru salarizarea și motivarea suplimentară a medicilor. Tocmai de aceea, cei doi doctori consideră că este nevoie de o dezbatere serioasă, la care sunt invitate să participe toate instituțiile, organizațiile, personalitățile Timișoarei, dar și cetățeni interesați.

„Apoi, după ce vom putea să spunem că am găsit împreună ideile corecte şi aplicabile pentru această criză a corpului medical timişorean, următoarea etapă importantă este de a propune Consiliului Local din Timişoara, sau chiar Consiliului Judeţean Timiş, adoptarea unui set de măsuri pentru buna finanţare a corpului medical timişorean. Abia după ce hotărârile specifice legate de acest domeniu se vor adopta în Consiliul Local Timişoara şi chiar în Consiliul Judeţean Timiş, vom putea considera că această Iniţiativă şi-a atins scopul. Pentru asta însă, este nevoie de o puternică susţinere din partea timișorenilor şi de dezbateri publice adevărate, în cadrul cărora să identificăm soluţii specifice pentru probleme specifice”, consideră Florin Bîrsășteanu și Mihai Gafencu. Toți medicii din Timișoara sunt încurajați să susțină această inițiativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.