EXCLUSIV Prietenul de concediu al primarului Robu a primit al doilea aviz...

EXCLUSIV Prietenul de concediu al primarului Robu a primit al doilea aviz al comisiei de circulaţie pentru benzinăria ilegală în câteva ORE de la depunerea cererii UPDATE Cum îl face Robu mare investitor pe Tuducan

3
DISTRIBUIȚI

benzinarie tuducan 1

Primăria Timişoara a stabilit un nou record de rapiditate în a servi interesele prietenului de concediu al primarului Nicolae Robu, omul de afaceri Teodor Tuducan. Vă reamintim PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că Tuducan a reuşit ca în opt luni să obţină retrocedarea unui teren chiar în intersecţia de la Modern după ce a devenit mandatarul proprietarilor care revendicau fără succes pământul de 11 ani, că Nicolae Robu a scos în trei zile de la depunerea cererii de către Tuducan o hotărâre de consiliul local şi că primarul Timişoarei a aprobat ilegal construirea benzinăriei, care nu are numărul minim de locuri de parcare, şi a unei parcări pe domeniul public, în imediata apropiere, fără a exista o hotărâre de consiliu local.

Atunci când a cerut aprobările dinainte de aprobarea PUZ-ului în plenul consiliului local, Tuducan a obţinut nu mai puţin de două avize de la comisia de circulaţie. Iniţial, solicitarea amplasării benzinăriei acolo a fost respinsă de comisie de două ori, dar a treia oară s-a aprobat, chiar cei de la comisia de circulaţie, unde preşedinte este primarul Robu, venind cu ideea construcţiei parcării pe domeniul public, chiar dacă nu exista nicio aprobare a consiliului local. După ce în 23 iulie 2015, SC Drumproiect SRL a obţinut avizul pentru staţia de distribuţie carburanţi de pe Calea Dorobanţi, nr.49 A, în 1 octombrie, după ce a fost în concediu în Sardinia, cu primarul Robu, omul de afaceri a depus o nouă cerere la comisia de circulaţie.


La numai câteva ore de la depunerea cererii, aceasta a intrat pe ordinea de zi a comisiei, a fost aprobată şi imediat s-a semnat şi avizul. Acest document aea în plus faţă de cel anterior, precizarea comisiei de circulaţie că parcarea şi accesul trebuie finalizate până la întabularea benzinăriei. Altfel spus se încerca să se pregătească o justificare Primăriei Timişoara , în mod ilegal, ca va rapid aprobările pentru construirea parcarea de pe domeniul public.  Tuducan şi-a ridicat avizul cinci zile mai târziu.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a explica graba cu care s-a votat cel de-al doilea aviz al comisiei de circulaţie şi de ce a cerut comisia de circulaţie să se facă parcare pe terenul primăriei, Culiţă Chiş, directorul Direcţiei Tehnice şi secretarul comisiei, a refuzat să răspundă, susţinând „nu dau declaraţii. Trimiteţi prin comunicare întrebările şi o să vă răspundem cât se poate de repede”.

UPDATE Întrebat în cadrul conferinţei de presă despre rapiditatea cu care Tuducan a obţinut cel de-al doilea aviz al comisiei de circulaţie, Nicolae Robu nu a ratat ocazia, ca de 1 martie, să o mai jignească pe jurnalista Loredana Codruţ. „Eu discut generic, toată lumea beneficiază de acelaşi tratament. Dacă aţi lucra la un ziar sau la un organism de presă, atunci aţi şti mai bine, că nici nu pot, în cazul dumneavoastră, discerne cât este rea-credinţă şi cât este influenţă din partea anturajului în care sunteţi şi care nu are nimic în comun cu presa. Tot ce s-a făcut vizavi de oricine în Primăria Timişoara este legal şi orice investitor vine la Primăria Timişoara este tratat cu deschidere, am spus eu, cu o condiţie: să nu dorească să creeze obiective care poluează. (…) E în funcţie de priorităţi, nu pot fi făcute lucrurile toate deodată. Un investitor, acuma hai, să luăm prin comparaţie. Dacă vine un investitor cu peste 200 de milioane de euro, evident că într-o astfel de situaţie se face o mobilizare specială pentru ca o investiţie benefică pentru comunitate de o asemenea anvergură să îşi poată urma cursul cât mai repede. Pentru o investiţie de 1.000 de euro nu se faca aceleaşi eforturi, dar investitorul chiar mic fiind este şi el sprijinit. Evident, i se aplică toate facilităţile pe care primăria le poate oferi, dar nu ai timp la dispoziţie să faci deodată totul şi atunci este elementar ce spun eu şi atunci trebuie să prioritizezi şi normal că dai prioritate, prioritate cronologică, nu de altă natură celor care vin cu ceva cu grad de beneficitate pentru comunitate mai ridicat. Nu are rost să filosofăm, lucrurile sunt clare, cred”, a susţinut Robu.

3 COMENTARII

  1. Oare cand va publica pressalert si un material cu realizarile domnului Robu? Care sunt destul de multe daca dorim sa vedem si lucruile pozitive facute de dumnealui pana in prezent. Cred ca in 2016 nu avem sanse …doar la critici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.