Firma care i-a dat Mercedes primarului Robu SFIDEAZĂ Consiliul Local Timişoara. Vezi...

Firma care i-a dat Mercedes primarului Robu SFIDEAZĂ Consiliul Local Timişoara. Vezi reacţia Retim la întrebările aleşilor

1
DISTRIBUIȚI

retim gunoi sortare

Conducerea societăţii de salubritate Retim sfidează Consiliul Local Timişoara, care este acţionar cu 50% din companie. Vă reamintim faptul că în plenul CLT din 1 martie s-a votat pentru a se trimite Retim o serie de întrebări care să lămurească mai multe probleme cum ar fi achiziționarea Mercedes-ului de 74.000 de euro care este folosit de primarul Nicolae Robu ca mașină de serviciu, plata unor sume exorbitante pentru consultanță către acţionarul german, închirierea de mașini la prețuri mai mari decât ratele de achiziție sau schimbarea acționariatului companiei fără acordul CLT.


Acest demers a fost făcut la propunerea lui primarului Robu care a susţinut că nu are nimic de ascuns şi Retim trebuie să dea toate explicaţiile atunci când consilierii locali au cerut lămuriri.

Deşi adresa către Retim, aprobată prin votul consilierilor locali, inclusiv PNL, a fost trimisă în numele CLT, societatea de salubritate a refuzat din nou să răspundă întrebărilor. Ignorând faptul că solicitarea a venit de la Consiliul Local Timişoara, Retim i-a răspuns consilierului local Alfred Simonis că „mandatul la care se face referire în adresa de înaintare a întrebărilor Dvs., respectiv acordul dat în şedinţa Consiliului Local Timişoara din 1 martie 2016, ca Dvs, să adresaţi subscrisei aceste întrebări sunt decizii neopozabile subscrisei în lipsa unui temei legal din care să recurgă dreptul Dvs. de a avea acces la informaţiile solicitate”.

Cei de la Retim au susţinut că nu pot da informaţii decât „către persoane sau entităţi investite cu atribuţii de verificare sau comeptenţe specifice” şi i-a recomandat consilierului să se adreseze Consiliului Local Timişoara care să ceară o dare de seamă în care să se lămurească toate lucrurile. Asta deşi există deja un vot al Consiliului Local Timişoara în acest sens. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că primarul Nicolae Robu a prelungit în mod ilegal contractul de salubrizare cu Retim SA fără a exista o hotărâre de consiliu local, obligatorie conform legii, ulterior societatea plătindu-i abonamentul pentru telefonul mobil mai multe luni şi cumpărând Mercedes-ul a cărei întreţinere şi consumabile sunt plătite tot de companie.

1 COMENTARIU

  1. Deci, va este clar ca acest robu, traficantul de influentza(nu-mi permit sa dezvolt, sa justific, pentru ca ma aranajeaza acela)este un primar corupt? Astept sa vad si alte plangeri asupra acestu nemernic robu! Nu va fie frica, spuneti faptele lui ilegale ca si mine, pentru inceput!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.