Graţie birocraţiei, Stoia rămâne viceprimar la aproape o lună de la excluderea...

Graţie birocraţiei, Stoia rămâne viceprimar la aproape o lună de la excluderea din PSD. Când va valida Prefectura Timiş demiterea

0
DISTRIBUIȚI

traian stoia 20

Excluderea viceprimarului Traian Stoia din PSD Timiş, una din cele mai importante mişcări din plan politic la nivel local din ultimii ani, nu pare să suscite interesul celor care trebuie să se ocupe de validarea ei.

Vă reamintim că Stoia și-a pierdut calitatea de membru PSD după ce a votat pentru adoptarea bugetului local al Timișoarei, cu toate că grupul PSD a decis să boicoteze votul pe motiv că ar fi prea mulți bani alocați pentru studii de fezabilitate și că Secțiunea de Funcționare avea minusuri la alocările pentru Colterm și RATT. La câteva zile distanță de votul din CLT, președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, și liderul de grup al consilierilor PSD Timiş, Alfred Simonis, demisionau din aceste funcții în semn de protest față de gestul lui Stoia.

Decizia de excludere a viceprimarului a fost adoptată de organizația PSD Timișoara, sub conducerea noului președinte, Florin Bîrsășteanu, și a devenit definitivă prin votul dat de Biroului Permanent Județean Timiș al partidului, la jumătatea lunii februarie.


La o săptămână distanţă, Stoia a contestat excluderea sa din rândul social-democraţilor timişeni. Chiar şi aşa, scoaterea lui Stoia din PSD nu a avut încă niciun efect, acesta fiind încă viceprimar în funcţie la circa o lună de la excludere.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Fetescu, a informat pentru PRESSALERT.ro că actele care atestă excluderea lui Stoia din PSD au ajuns în posesia Prefecturii Timiş şi că înştiinţarea prin care deciziile emise de PSD devin executorii şi trebuie puse în practică va fi trimisă în această săptămână spre Primăria Timişoara.

Pe de altă parte, Stoia e contestat măsura, urmând ca o decizie să fie luată de Comisia de integritate şi arbitraj a filialei judeţene a social-democraţilor. Însă nici PSD nu se grăbeşte să analizeze hârtia depusă de Stoia, astfel că preşedintele comisiei, avocatul Pompiliu Stanciu, ne-a declarat că „deocamdată comisia nu a fost convocată în mod oficial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.