Internaționalele de Badminton de la Timișoara au greutate pentru calificarea la Rio...

Internaționalele de Badminton de la Timișoara au greutate pentru calificarea la Rio 2016. Ce sportivi vor reprezenta România în întrecerea văzută ca un duel între Europa și Asia

0
DISTRIBUIȚI

international badminton (5)

Ediția a XVI-a a Internaționalelor de Badminton ale României are o importanță deosebită în 2016 în contextul Jocurilor Olimpice. Nu mai puțin de 138 de sportivi din 34 de țări, unii dintre competitori fiind din Top 100 mondial vor participa la turneul care le poate aduce puncte pentru calificarea la Rio. Din concursul care se va desfășura în Sala ”Constantin Jude” nu vor lipsi nici cei mai buni badmintoniști timișoreni: Sonia Olariu, Andra Olariu și Andreas Thiel.

Badminton Europe, confederația continentală, vede întrecerea din Banat ca pe un duel cu Asia.


Danemarca se prezintă cu un lot de 17 jucătoare, în timp ce Malaezia vine cu 14 sportivi la întrecerea din Sala ”Constantin Jude”. Indonezienii reprezintă o altă forță, cu 11 componenți. De altfel asiaticii au și oferit o reprezentație la București în încălzirea pentru acest turneu.

Șapte sportivi vor reprezenta România. Trei dintre aceștia sunt din Timișoara. Sonia Olariu (prezentă la Baku 2015) va începe turneul contra Elizavetei Pyatina, din Rusia. Sora ei, revenită din Danemarca, Andra, o va înfruntat pe favorita Laura Sarosi, din Ungaria. În timp ce Andreas Thiel se va duela cu Tovannakasem Samatcha. Ceilalți reprezentanți ai României sunt Ioana Ionică, Maria Duțu, Filimon Collins și Mihai Grosu.

Internaționalele de Badminton de la Timișoara, care fac parte din Circuitul European, vor începe în partea a doua a săptămânii. Joi, 17 martie, au loc calificările, de la ora 11. Vineri se joacă tabloul principal, de la ora 9, sâmbătă sunt programate sferturile de final, ora 10, și semifinalele, ora 16, în timp ce finalele vor avea loc duminică, de la ora 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.