Mașina de spălat banii, inventată la Timișoara. Cum funcționează creația lui Remi...

Mașina de spălat banii, inventată la Timișoara. Cum funcționează creația lui Remi Rădulescu

0
DISTRIBUIȚI

12795273_1000219536733702_6386005161920696088_nInventatorul timișorean Remi Rădulescu, a obținut brevetul pentru o nouă invenție: o mașină de dezinfectat banii.


Dispozitivul poate curăța de bacterii și viruși orice bancnotă sau monedă, în numai câteva zeci de secunde. Rădulescu a realizat deja prototipul invenției sale și crede că aceasta va fi de un real folos casierilor și angajaților din bănci, ferindu-i, pe viitor de microbi și reducând astfel riscul de îmbolnăviri.

Inventatorul recunoaște că ideea i-a venit în timp ce număra banii, pregătind salariile angajaților de la firma sa. „Conduc o firmă de 26 de ani și când număram salariile angajaților mei simțeam o mâncărime, sunt și alergic. I-am întrebat pe casierii din bănci cum rezolvă problema, pentru că eu am mari probleme cu număratul banilor, și mi-au arătat sticluța cu spirt, spunând că nu există un sistem de sterilizare. Pe bancnotele de hârtie și din plastic se spune că sunt peste 100.000 de bacterii și microbi”, a explicat Remi Rădulescu.

Invenția este un sistem care folosește radiații ultraviolete cu emisie de ozon, care elimină agenții patogeni. Prototipul este o casetă de bani, în care bancnotele stau în cant, iar radiațiile pătrund printre ele și le sterilizează. Inventatorul a atașat și un bloc automat care pornește și oprește sterilizarea, în funcție de timpul necesar. Prototipul a costat 400 de euro, însă prețul unui astfel de aparat ar fi mult mai mic dacă invenția ar intra în producție de serie.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.