„Mateloții” RATT, aleși pe sprânceană și școliți la Centrul Român de Cercetare...

„Mateloții” RATT, aleși pe sprânceană și școliți la Centrul Român de Cercetare Navală pentru a pilota noile vaporetto pe Bega. Câți vor fi în total și ce salarii au FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1408934604">

vaporetto 1

Primii trei marinari ai Regiei Autonome de Transport Timișoara sunt gata să conducă primul vaporetto pe apele canalului Bega. Aceștia au absolvit cu brio cursurile de marinari, la Galați, la Centrul Român de Cercetare Navală – CERONAV. Potrivit oficialilor RATT, ei sunt echipajul nr. 1 al primului vaporaș care va pluti pe Bega pentru a asigura transportul în comun pe apă, așa cum se întâmplă la Veneția.

În total vor fi instruiți cel puțin 21 de marinari specializați să navigheze pe ape interioare, care vor asigura echipajele de bord ale ambarcațiunilor. „Pentru fiecare vaporetto avem în vedere câte trei persoane care urmează cursurile de calificare la Galați. RATT are o colaborare cu CERONAV prin care se școlesc aceste persoane. Am început procedurile de selecție a personalulu care este și care av fi instruit aici, în vederea asigurării transportului în comun pe canalului Bega, cu vaporetto”, a declarat Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT.

Salariile marinarilor RATT vor începe de la 1.400 de lei, ca și în cazul șoferilor sau vatmanilor angajați în cadrul regiei.

Timișoara se pregătește să devină, vara aceasta, primul oraș din România care are transport în comun pe apă, așa cum există la Veneția. Este vorba de un proiect finanțat de la bugetul local cu 2 milioane de euro. Ambarcațiunile au fost fabricate la Galați, contra 275.000 de euro bucata, iar prima este în drum spre Timișoara, unde ar trebui să ajungă săptămâna aceasta.

1 COMENTARIU

  1. cit de serioasa este examinarea din moment ce orice pescar analfabet de pe clisura reuseste de prima data sa treaca examenul pentru permisul de navigatie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.