Metehne comuniste la CJT. „Mamele eroine”, care au zece copii, vor fi...

Metehne comuniste la CJT. „Mamele eroine”, care au zece copii, vor fi premiate cu… o diplomă

0
DISTRIBUIȚI

cjt07_resize

Proiect inedit în plenul Consiliului Judeţean Timiş. La propunerea consilierei Georgeta Rus, exclusă din rândul aleşilor judeţeni după ce a demisionat din PNL şi s-a alăturat Mişcării Populare Timiş, şi a liberalului Tiberiu Lelescu, mamele care au zece copii vor fi premiate cu diplome. La discutarea proiectului în plenul CJT Georgeta Rus nu mai era în sală.
„S-au gândit şi la încurajarea natalităţii în județul Timiş pentru că există un obicei al bănățenilor să aibă un copil, maxim doi , dacă au trei este mare problemă (…)Amendamentul meu se referă la a modifica acest target, a-l scădea la patru copii.


Începând cu patru copii toate mamele să primească acest titlu de „Mamă de nota zece a județului Timiș”, a comentat Marius Martinescu de la PNL. Amendamentul lui a picat însă la vot. Șeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a atenționat că „trebuie să vdem ce înseamnă din punct de vedere al evidenței populației, pentu a discuta de alt proiect sunt de acord să venim cu modificări când avem o evidență. Eu vă spun să fim de acord cu proiectul în formula actuală. Discutăm astăzi de diplome. Diplome nu o să dăm până la alegeri, dar putem discuta de un număr mai mic de copii într-o viitoare corectură când avem o evidență. Vă spun la sfârșitul anului când avem rectificare de buget în condițiile în care avem bani să putem da pe lângă diplomă și o primă”.
Marian Vasile de la PNL a atras atenţia că trebuie ţinut cont şi de calitatea copiilor, adică dacă aceştia sunt şi premianți, în vreme ce Liviu Borha a cerut ca și tații să fie premiați. Proiectul a fost adoptat în forma sa inițială. Rămâne ca juriştii CJT să găsească o cale prin care mamele eroine să fie şi premiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.