Miodrag Todorov vrea să-și trăiască visul alb-violet pe ”Știința”: ”E incredibil”. Cum...

Miodrag Todorov vrea să-și trăiască visul alb-violet pe ”Știința”: ”E incredibil”. Cum l-a impresionat galeria lui ASU Poli de la primul meci

0
DISTRIBUIȚI

© Emanuel Titus Iliesi

Una dintre puținele mutări realizate de ASU Politehnica în iarnă, sosirea lui Miodrag Todorov s-a produs chiar cu acceptul concitadinei din Liga I. Fundașul timișorean a început campionatul împrumutat la Mama Mia Becicherecu Mic, dar îl va încheia cu trupa de pe ”Știința”, pentru care a marcat la debutul oficial. ”Mio” speră să promoveze alături de alb-violeți și a fost impresionat de prima experiență trăită cu ultrașii din Peluza Sud.

Miodrag Todorov a avut parte de un debut ideal pentru liderul C4, marcând primul gol în victoria de la Motru, scor 4-0, în prima etapă a returului. Tânărul de 20 de ani simte că susținerea suporterilor e principala schimbare în cariera sa. ”E genial, e incredibil, orice jucător își dorește să joace cu fani înfocați alături de ei. Pentru mine la Motru a fost așa, ceva wow! Când i-am simțit și i-am auzit în spatele nostru. De abia aștept să și joc primul meci acasă pe Știința”, a declarat Mio Todorov pentru PRESSALERT.ro. Astfel, deși a înscris în Gorj Todorov nu a fost titular în prima partidă de pe teren propriu din 2016, 6-1 cu Giarmata. ”E clar o concurență, pe toate posturile avem dubluri, fiecare jucător poate intra în orice moment în locul altuia la un nivel ridicat. E benefic, eu o privesc pozitiv, cu toții muncim și această concurență ne aduce doar beneficii”, a adăugat cel care poate evolua atât pe postul de fundaș central, cât și pe partea stângă a defensivei.

© Emanuel Titus Iliesi
© Emanuel Titus Iliesi

Venit de la concitadini

Sosit de la Becicherecu Mic, Todorov aparține de fapt de ACS Poli, acolo unde nu ar fi primit prea multe șanse de a juca în Liga I. El era titular la ”pizzeri”, fiind integralist în tur, cu 14 prezențe, dar fără gol marcat.


Lucru care s-a ”rezolvat” în prima rundă din retur, la Motru, când a înscris după o deviere a lui Marius Marin, primul nume care a realizat mutarea de la ACS pe ”Știința”. ”M-am acomodat foarte bine, îi cunoșteam pe majoritatea băieților, cu ceilalți m-am împrietenit repede”, a spus ”sârbul” comparat cu Srgian Luchin.

La fel ca fundașul lui Levski, Miodrag a trecut prin Centrul de copii și juniori al vechiului club Politehnica, preluat de ACS Poli, are origini sârbești, dar și un bun simț specific. ”Și la Mama Mia a fost un grup foarte plăcut. Am prieteni acolo, le urez baftă. Nu pot să vorbesc de diferențe. Erau probleme, dacă s-au îmbunătățit lucrurile mă bucur pentru ei, e bine ca echipele din Timiș să aibă stabilitate și copiii să aibă unde să meargă să joace”, a precizat Todorov despre experiența sa anterioară. Întrebat de ambițiosul obiectiv al promovării în B cu ASU Poli, Mio e optimist: ”Eu sper, suntem cu siguranță cea mai puternică echipă, asta nu înseamnă că ne va fi ușor, sunt foarte multe meciuri de jucat, dar suntem încrezători”.

Liderul ASU Politehnica joacă azi de la ora 15 pe terenul celei de-a doua clasate din C4, Metalurgistul Cugir, aflată la cinci puncte în spate. În acest joc ar putea reintra și Mio. ”E un meci foarte important, dar clar nu e cel mai important de până acum. Mai avem 12 finale și noi suntem un grup foarte motivat, vrem să scoatem cât mai multe puncte”, a concluzionat timișoreanul care-l are printre idoli pe Chivu și Vidic.

Foto: Emanuel Titus Iliesi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.