Mișcare surpriză în cazul angajării avocatului de către Primăria Timișoara pentru procesul...

Mișcare surpriză în cazul angajării avocatului de către Primăria Timișoara pentru procesul cu Curtea de Conturi. Ce s-a întâmplat ca să se evite penalul

3
DISTRIBUIȚI

stoia cojocari diaconu robu

Mișcare surpriză în dosarul în care Primăria Timișoara a angajat un avocat pentru a se apăra în procesul cu Curtea de Conturi care a constatat faptul că bugetul a fost prejudiciat cu peste 52 milioane lei prin finanţarea ilegală a cluburilor sportive de către administraţia condusă de Robu. Vă reamintim că, la propunerea lui Nicolae Robu, Consiliul Local Timișoara a aprobat o hotărâre prin care s-a aprobat achiziționarea de servicii juridice pentru acest dosar, asta în condițiile în care primăria are un departament juridic.


La nici 24 de ore de la aprobarea hotărârii, a fost ales avocatul  Cristian Clipa, care pentru serviciile juridice, atât în faza de fond, cât și de apel, a venit cu o ofertă de 20.000 de lei plus TVA, acesta depunând imediat și acțiunea.
La câteva zile după ce a fost declarat câștigător unicul avocat care a depus o ofertă, s-a făcut o schimbare extrem de importantă. S-a semnat contractul, dar nu a mai existat niciun onorariu plătit din bani publici, ci precizarea că apărătorul va lucra pro bono. Așa a procedat încă din start Consiliul Județean Timiș. Motivul este unul simplu – există o ordonanță de urgență care interzice achiziționarea de servicii juridice de către instituțiile de stat dacă au angajați. Încălcarea acesteia prin plata avocatului ar fi dus la apariția unui prejudiciu la bugetul local și exista riscul ca vinovații să fie acuzați de abuz în serviciu, așa că s-a apelat la această variantă. Rămâne de văzut cine și cum va plăti serviciile avocatului în cele două procese cu Curtea de Conturi.

 

3 COMENTARII

  1. Eu chiar nu pot intelege, cum celelalte Primarii din Tara pot finanta sportu, numai in Timisoara este interzis….nu functionam toti dupa aceleasi legi ?

  2. Sportul se poate finanta din bani publici insa doar in anumite conditii. In Timisoara, atat administratia Ciuhandu, cat si actuala administratie NU AU RESPECTAT ACESTE CONDITII, din diverse motive sau interese.
    Asta este diferenta si faptul ca atat vechea administratie, cat si ceea actuala NU AU FOST TRANSPARENTI pe acest subiect si astfel cetatenii orasului nu mai stiu ce sa creada.
    Legea sportului este destula de calara cu privire la acest aspect, iar faptul ca Primarul Robu a incercat si incearca modificarea acesteia in anume sens dorit de el NU REFLECTA ALTCEVA DECAT CONSTIENTIZAREA CULPEI SALE IN NERESPECTAREA ACTUALELOR PREVEDERI DIN LEGEA SPORTULUI PRIVIND FINANTAREA CU BANI DIN BUGETUL LOCAL.
    DECI … se pooate finanta sportul dar IN CONDITIILE LEGII.
    CAT DESPRE ANGAJAREA UNUI APARATOR, INDIFERENT CA SE FACE PRO BONO, IN CONDITIILE IN CARE POTRIVIT LEGII 215/2001 PRIMARUL REPREZINTA UNITATEA ADMINISTRATIVA IN INSTANTA, IAR ACEASTA FUNCTIE DE REPREZENTARE POATE FI DELEGATA DOAR UNEI PERSOANE CU STUDII JURIDICE DIN CADRUL APARATULUI DE SPECIALITATE AL PRIMARULUI, DECI UNUI JURIST DIN CADRUL SREVICIULUI JURIDIC AL PRIMARIEI, EXISTA RISCUL SA SE PUNA IN DISCUTIE SI CHIAR SA SE ADMITA EXCEPTIA LIPSEI CALITATII DE REPREZENTANT.
    ASA CA …. PROBLEME SI NUMAI PROBLEME. CE ESTE TRIST IN TOATA POVESTEA ASTA CU APARATORUL ALES, ESTE INSASI DOMN PROFESOR DE DREPT ADMINISTRATIV CLIPA CIPRIAN CARE DIN ACEASTA CALITATE AR FI TREBUIT SA CUNOASCA ACESTE ASPECTE PROCEDURALE. DAR …. ASTIA NE SUNT PROFESIONISTII.
    HAI LA MAI BINE FARA ROBU!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.