O construcție antică din vestul țării, MAGNET pentru turiști. Ce număr record...

O construcție antică din vestul țării, MAGNET pentru turiști. Ce număr record de vizitatori a fost înregistrat anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

0808cetatea devei

Crește numărul turiștilor care vin în vestul țării pentru a admira frumusețile spectaculoase. De exemplu, în județul Hunedoara, nu doar Castelul Corvinilor a înregistrat un număr record de vizitatori anul trecut, ci și Cetatea Devei, considerată una dintre cele mai frumoase obiective turistice din județ.

Potrivit Digi 24, anul trecut, 128.000 de oameni au urcat la Cetatea Devei, asta deși monumentul istoric nu este complet reabilitat.


Turiștii care ajung la Deva aleg să viziteze acest obiectiv turistic și datorită faptului că pot ajunge foarte ușor la cetate, cu telecabina. Astfel, orașul poate fi admirat de sus, iar turiștii pot avea parte de o priveliște superbă după ce urcă cu telecabina timp de doar două minute.

În ultimii doi ani, numărul turiștilor care au venit la Cetatea Devei aproape s-a dublat. Astfel, în 2015 au fost înregistrate încasări în jur de un milion de lei, din care 760.000 de lei au ajuns la bugetul local. Cetatea va fi conservată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de 39 de milioane de lei. Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, lucrările se vor finaliza în această primăvară.

Cetatea Devei este considerată una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania. Monumentul istoric a fost ridicat în secolul al XIII-lea. Acum, cetatea care domină orașul Deva a devenit punct de atracție.

Foto: Cetatea Deva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.