Pentagonul a anunțat că o brigadă de blindate americane va fi desfășurată...

Pentagonul a anunțat că o brigadă de blindate americane va fi desfășurată în permanență în Europa de Est

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-973520911">

dragoon crossing army_mil

Statele Unite vor avea o brigadă de blindate desfășurată în permanență, prin rotație, în Europa de Est din februarie 2017, în cadrul eforturilor lor de a descuraja o eventuală agresiune rusă, a anunțat miercuri Pentagonul.

‘Rotațiile vor fi fără întrerupere, permițând o prezență blindată continuă, o ameliorare a instruirii și exerciții împreună cu aliații’ din cadrul NATO, a spus Laura Seal, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

Va exista ‘o prezență continuă în Europa de Est a unei brigade de blindate’, a subliniat ea.

Pentagon și NATO au evocat deja desfășurarea prin rotație a acestei brigade de blindate în Europa de Est, fără a furniza un calendar precis.

Washington a anunțat în februarie că dorește să cvadrupleze din 2017, până la 3,4 miliarde de dolari, cheltuielile destinate consolidării prezenței militare americane în Europa.

Prin această brigadă blindată — formată din 4.200 de soldați, tancuri și vehicule blindate — forțele terestre americane vor dispune în permanență de trei brigăzi de luptă în Europa.

În caz de conflict, cele trei brigăzi vor putea constitui rapid o divizie completă, potrivit planurilor Pentagonului.

În toate serviciile, armata americană are în prezent 62.000 de militari în Europa.

Din primăvara lui 2014, NATO a luat o serie de măsuri pentru a liniști țările aliate din Europa de Est, precum deschiderea de centre logistice, prepoziționarea de material, trimiterea de avioane de vânătoare în țările baltice sau desfășurarea mai multor nave în Marea Baltică și în Marea Neagră.

Moscova avertizează frecvent împotriva ‘staționării permanente’ de forțe de luptă aliate substanțiale la frontiera sa, pe care o consideră contrară Actului fondator NATO-Rusia, semnat în 1997, notează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.