TUPEU După ce a făcut presiuni să se dea bani ilegal la...

TUPEU După ce a făcut presiuni să se dea bani ilegal la ACS Poli, Nicolae Robu le cere consilierilor locali să plătească o casă de avocatură pentru apărare în procesul cu Curtea de Conturi

0
DISTRIBUIȚI

dezbatere buget timisoara 2016 (1) robu diaconu

O nouă mostră de dualitate a fost oferită ieri de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, la plenul Consiliului Local Timişoara. Nicolae Robu le-a cerut consilierilor să fie de acord să angajeze o firmă de avocatură care să apare aleşii locali în cazul finanţării echipelor de sport din urbea de pe Bega, după anul 2012. Vă reamintim că prin intermediului unui raport al Camerei de Conturi Timiş s-a stabilit că finanţarea echipelor de fotbal, handbal, baschet şi rugby, dar şi a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană s-a făcut ilegal, iar ca urmare a unei contestaţii depuse de PMT şi CJT, decizia a rămas valabilă, schimbându-se doar pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală.

Deşi a făcut de nenumărate ori presiuni în CLT, jignind consilierii PSD sau pe independentul Bogdan Herzog, care au cerut să se aloce mai puţini bani pentru ACS Poli, primarul Nicolae Robu nu s-a sfiit să anunţe ieri că nu are nicio implicare în votul CLT, îndemnând totuşi consilierii să angajeze un avocat pentru a da Curtea de Conturi în judecată. „Vă propun să recurgem la o casă de avocatură externă, dar plata să se facă cu contribuţia tuturor, nu cu bani de la bugetul local, pentru că dacă asigurăm plata de la bugetul local pentru cei care se ocupă cu asistenţa juridică ne vom trezi că ni se spune că avem Serviciu juridic şi că este incorect să mai plătim şi servicii juridice externe.


Această rezoluţie a Curţii de Conturi trebuie atacată în instanţă repede, pentru că termenul legal e de 15 zile de la emitere”, a spus Robu. După ce consilierul Bogdan Herzog a atras atenţia că nu e normal ca aleşii să îşi ia avocat să se apere pentru o finanţare care s-a făcut cu jignirea celor care au fost împotriva ei şi consilierul Alfred Simonis a spus şi el că nu mai are încredere în ceea ce face serviciul juridic dacă actele avizate de legalitate ajung subiect de anchete şi de procese, Robu a explicat din nou că „e una activitatea de consilier juridic şi alta cea de avocat. Avizele de legalitate sunt date de consilieri juridici, aici se pune problema unei apărări în instanţă pe care trebuie să o facă un avocat. Eu nu am spus că se exclud juriştii care sunt avocaţi ai primăriei. Şi ei ne vor reprezenta , dar pe lângă ei trebuie să avem şi alţi avocaţi care au mai intens exerciţiul de avocatură de specialitate pe felia aceasta destul de specială”.
După ce consilerii Herzog şi Simonis au atenţionat că finanţările s-au făcut la presiunea edilului reprezentând viziunea sa, Robu a început să îl insulte din nou pe Herzog spunâdu-i că nu are destulă minte să priceapă ce se votează. E important de menţionat că aleşii nu au supus la vot acordul de a angaja o firmă de avocatură externă, motivând că nu au destule date. Secretarul Ioan Cojocari, care este deja cercetat penal de DNA pentru cum s-au dat banii echipei Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, a atenţionat că decizia Curţii de Conturi nu are un caracter definitiv în absenţa unei sentinţe judecătoreşti şi că deocamdată în speţa finanţărilor de după 2012 nu a fost stabilit un prejudiciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.