Primarul Robu nu se lasă, după solicitarea făcută de „Verde pentru Biciclete”:...

Primarul Robu nu se lasă, după solicitarea făcută de „Verde pentru Biciclete”: bicicliștii, în continuare interziși în centru. Ce va face, totuși, pentru ei

0
DISTRIBUIȚI

protest verde pentru biciclete24

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, le-a răspuns, în sfârșit, celor de la „Verde pentru Biciclete”. Voluntarii au făcut două solicitări în care și-au exprimat nemulțumirile cu privire la modul în care arată pistele de biciclete din oraș, dar și asupra faptului că iubitorii mersului pe două roți au interzis în centrul istoric. Ultima dintre acestea a fost trimisă luni pe adresa de e-mail a primarului, iar astăzi a venit și un răspuns.

Prin urmare, Nicolae Robu îi informează pe bicicliști că nu s-a răzgândit, astfel că iubitorii mersului pe două roți nu vor putea circula prin Piața Victoriei, prin Piața Libertății și pe unele străzi pietonale din Cetate.


„Vreau să reafirm că eu am obligația să răspund în egală măsură și așteptărilor/doleanțelor cetățenilor ce nu utilizează bicicleta, cetățenilor care doresc să se plimbe relaxați, fără nicio neliniște pentru ei și/sau pentru copiii/nepoții lor, prin minunatele zone pietonale ale orașului, zone nu întâmplător numite astfel. Așadar, vă rog să înțelegeți, dragi bicicliști, că deciziile privind aceste zone sunt decizii cumpătate, raționale, cu un foarte larg suport cetățenesc și nu putem reveni asupra lor”, a explicat primarul Timișoarei.

În ceea ce privește solicitarea de permitere a accesului bicicliștilor de-a lungul liniilor de tramvai în tot orașul, Nicolae Robu a răspuns că este de acord, „sub propria răspundere a celor ce fac uz de acest drept”. Primarul Timișoarei a anunțat și că se vor realiza reparații la pistele de biciclete și că șoferii care parchează pe pistele de bicicletă vor fi sancționați ținându-se cont și de fotografiile transmite pe e-mail, dacă la fața locului nu sosește un echipaj de poliție.

De asemenea, primarului Timișoarei spune că este de acord cu solicitările „Verde pentru Biciclete” de realizare a unor rampe de acces de-a lungul tuturor trotuarelor, iar pistele de biciclete vor fi corespunzător semnalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.