Primul vaporetto a ajuns la Timișoara. Când ar putea fi lansat la...

Primul vaporetto a ajuns la Timișoara. Când ar putea fi lansat la apă

0
DISTRIBUIȚI

vaporas

Primul vaporetto a ajuns aseară în Timişoara. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timișoara au confirmat că deja vaporaşul a ajuns în depoul din zona Dâmbovița, fiind sub grija paznicilor regiei. Alte două vaporetto din cele șapte sunt așteptate în urbea de pe Bega în săptămânile următoare.


Conform declarațiilor făcute de primarul Nicolae Robu vaporașele ar putea fi puse în funcțiune în luna aprilie.

Vă reamintim că municipalitatea a anunțat că transportul cu vaporaşe pe Bega va fi gratuit în primii ani de la punerea lor în funcţiune. Încă înainte de a ajunge în urbea de pe Bega, ambarcațiunile au fost botezate de edilul Nicolae Robu, după modelul tramvaielor Armonia.

Cele şapte vaporetto vor putea numele Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu. Edilul a admis că deşi a făcut o consultare cu specialişti pentru a stabili numele vaporaşelor, decizia i-a aparţinut. „M-am consultat. Am făcut brain storming. Am avut trei idei ideea de a alege dintre numele de personalităţi acesta mi-a aparţinut, dar am discutat cu colegii dacă să mergem pe nume de ape sau pe diverse denumiri care au legătură cu Timişoara, de exemplu Banatul sau Tibiscus”, a spus Robu. Contractul de achiziționare a vaporettelor este achitat din bani de la bugetul local. Pentru cele șapte ambarcațiuni municipalitatea va plăti 6,9 milioane de lei către firma SPAT YARD din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.