S-a dat startul celei de-a doua etape de înscrieri în clasa pregătitoare....

S-a dat startul celei de-a doua etape de înscrieri în clasa pregătitoare. Câte locuri mai sunt libere în școlile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

lenau

Părinții din județul Timiș care nu au reușit, din diferite motive, să-și înscrie copilul în clasa pregătitoare, în prima etapă, o pot face în această perioadă.


Ministerul Educației anunță că astăzi s-a dat startul celei de-a doua etape de înscrieri în clasa zero. Părinții pot să depună dosarele de înscrieri la școli în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar afișarea rezultatelor se va face pe 15 aprilie.

„30 martie – 08 aprilie este perioada în care se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă”, transmite Ministerul Educației.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, în unitățile de învățământ din județ mai sunt libere 1.724 de locuri în clasa pregătitoare. În prima etapă au fost ocupate 5.678 de locuri, dintr-un număr total de 7.402. Astfel, au fost formate 292,7 clase, cu aproximativ 20 clase mai multe decât cele preconizate în planul de școlarizare propus.

99,5% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare din județul Timiș au fost admise în prima etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.