Studenții economiști din Timișoara au șansa de a se angaja sau face...

Studenții economiști din Timișoara au șansa de a se angaja sau face practică în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. Ce prevede parteneriatul semnat astăzi

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe șanse de angajare pentru numeroșii studenți care visează să ajungă economiști, ce studiază în capitala Banatului. Universitatea de Vest din Timișoara a semnat, astăzi, un protocol de colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Prin urmare, chiar din următoarele luni, tinerii care învață la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor vor avea posibilitatea de a merge la București pentru a participa la stagii de practică. De asemenea, aceștia au șansa de a se angaja în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, care scoate la concurs anual între 10 și 15 posturi pentru tinerii absolvenți.

Totodată, specialiști ai instituției au de gând să vină la Timișoara pentru a le vorbi studenților despre ceea ce se întâmplă în domeniul financiar, al asigurărilor, al fondului de pensii, și nu numai.


„Am lansat un proiect de educație financiară, care este esențială. Am plecat în școli generale și licee, iar acum continuăm cu mediul universitar. Ne propunem să participăm la activități de cercetare și predare, avem și un program de recrutare al tinerilor absolvenți, pe care vrem să-i avem colaboratori, putem oferi și stagii de practică, dar mai ales de cercetare studenților și cercetătorilor”, a explicat Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, prezent în această dimineață la Timișoara.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a mai semnat astfel de protocoale, în acest an, și cu Academia de Studii Economice din București, dar și cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. „Este o oportunitate pentru studenți de a cunoaște efectiv ceea ce se întâmplă în domeniul financiar, în domeniul asigurărilor, al fondurilor de pensii, în mod real, dincolo de partea teoretică. Cred că acest domeniu este extrem de atractiv, studenții de la Economie, dar și o parte din cei de la Drept, vor fi interesați de aceste cursuri practice organizate la Timișoara, pe care specialiști din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară le vor prezenta în cadrul unor workshop-uri, conferințe. De asemenea, se oferă și locuri de practică la București, astfel că studenții pot să vadă cum funcționează un astfel de organism central”, este de părere Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.