Un avion de pasageri care a decolat din Alexandria (Egipt) a fost...

Un avion de pasageri care a decolat din Alexandria (Egipt) a fost deturnat UPDATE 3 Cum s-a încheiat criza

0
DISTRIBUIȚI

egyptair avion planespotters_net

Un avion de pasageri care a plecat din Alexandria, cu destinația Cairo, a fost deturnat de un bărbat înarmat, care amenință că are o bombă asupra sa, și a aterizat pe aeroportul din Larnaca, în Cipru, a transmis marți postul de radio public cipriot, citat de Reuters.

Potrivit agenției britanice, este vorba despre un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo și care a fost deturnat spre Cipru, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile.

La bordul avionului se află 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Autorul deturnării a eliberat cea mai mare parte a pasagerilor, femeile, copiii și cetățenii egipteni, cerând în schimb ca forțele de ordine să păstreze distanța față de aeronavă.

UPDATE 2 Autorul deturnării este un cetățean egiptean pe nume Ibrahim Samaha, profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria.


Individul a eliberat aproape toți oamenii aflați la bordul aeronavei, cu excepția a șapte persoane, dintre care trei pasageri. Pilotul avionului care efectua o cursă internă pe ruta Alexandria-Cairo a raportat că piratul aerului ar fi amenințat că are o centură cu explozibili, însă autoritățile egiptene nu au confirmat informația. Ibrahim Samaha a cerut eliberarea tuturor deținuților de sex feminin din Egipt.

UPDATE 3 Ministerul de Externe din Cipru a anunțat marți, într-un mesaj pe Twitter, că deturnarea avionului companiei EgyptAir a luat sfârșit, toți pasagerii au fost eliberați, iar piratul aerului a fost arestat, relatează agențiile internaționale de presă.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al președinției cipriote, Nikos Christodoulides. „Piratul aerului tocmai a fost arestat”, a indicat Christodoulides tot pe Twitter, după ce și ultimii pasageri luați ostatici au ieșit din avion nevătămați.

La rândul său, ministrul aviației civile egiptean, Chérif Fathy, a declarat la postul de televiziune public că „pasagerii și membrii echipajului sunt în siguranță”.

Sursa foto: planespotters.net (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.