ASU Politehnica și-a găsit omul de gol în lupta pentru promovare. Alexandru...

ASU Politehnica și-a găsit omul de gol în lupta pentru promovare. Alexandru Bădăuță: ”Așa a fost conjunctura”. Reacții după revenirea alb-violeților pe primul loc

0
DISTRIBUIȚI
Badauta
Alex Bădăuță i-a încântat ieri pe ultrașii timișoreni

Atacantul alb-violeților a marcat ieri nu mai puțin de patru goluri în succesul cu Performanța Ighiu, scor 5-1. Mai mult, Alexandru Bădăuță a contribuit și la golul 5 al jocului în urma căruia ASU Politehnica a revenit în pole position pentru biletul de Liga a II-a. Golgheterul echipei, cu 12 reușite, tânărul crescut în curtea lui Dinamo recunoaște că nu se aștepta să-i meargă atât de bine pe arena ”Știința” din Timișoara.

Alex Bădăuță (25 de ani) are și experiența Ligii a II-a, dar la ACS Berceni, club pentru care a înscris două goluri în 17 apariții. Atacantul născut la Alexandria a fost mereu împrumutat de ”câini” la alte formații iar în vara trecută a sosit la Timișoara. Treptat acesta s-a impus în echipă și își respectă numărul ales pe tricou, #9. Cele patru reușite într-un joc, realizate ieri chiar cu contracandidata din Ighiu, au fost o premieră pentru Bădăuță.

”Îmi doresc la fiecare meci să marchez, la golul 5 l-am văzut mai bine pe Vucea, am zis că e mai bine să pasez, să-i dau și lui încredere pentru următorul meci, să zic așa, până la urmă suntem colegi și nu contează cine marchează. Contează că suntem o echipă. Patru goluri într-un meci nu am mai dat. Sunt reușite personale și mă bucur, îmi dau încredere pentru viitor. Mai avem cinci etape și sper să nu mai cedăm primul loc”, a declarat Alexandru Bădăuță.

”În primul rând a fost o victorie muncită, nu le-am dat nicio șansă celor de la Ighiu. Cred că a fost și presiunea primului loc, dar azi am dovedit că merităm să fim acolo. Am fost pe 2, nu ne place acel loc”, a precizat atacantul. Trecut înainte pe la mai multe grupări din zona Bucureștiului, Alexandru Bădăuță recunoaște că mutarea în Banat îi depășește așteptările.


”Așa a fost conjunctura să ajung aici, sunt foarte bucuros, nu mă așteptam să fie o atmosferă așa frumoasă, îmi doresc din tot sufletul să promovăm. Acesta e obiectivul, avem un Paște Fericit, era foarte trist dacă nu câștigam azi. Avem două puncte peste Ighiu, trebuie să ne concentrăm și să muncim la fel de mult”, a precizat golgheterul lui ASU Poli. Acesta e urmat la capitolul reușite, între colegi, chiar de Ionuț Vucea, ajuns la cota 7.

”Poate că a jucat mai mult și a prins mai mult curaj, mai multă încredere în el. E un jucător cu potențial, a fost întotdeauna, dar poate nu și l-a exprimat așa cum ne-am fi dorit. Azi a muncit foarte mult și a fost eficient. Chiar și etapa trecută la Sebiș, unde am pierdut jocul, Bădăuță a produs două penalty-uri pentru noi și a mai avut câteva situații care puteau schimba soarta jocului”, a subliniat Sorin Brîndescu, tehnicianul alb-violeților.

Brîndescu: ”Depindem de noi”

Sorin Brîndescu era în sfârșit un antrenor fericit după duelul de ieri. Dar marea bucurie e așteptată la final. ”Sunt mulțumit de joc și de rezultat, am fost eficienți la finalizare, cred că am controlat jocul de la un capăt la altul și ne-am creat foarte multe situații de a finaliza. În alte meciuri nu am fost atât de inspirați. Probabil azi eram mult mai relaxați pe locul 1, poate jucăm mai bine în meciurile cu miză. Dacă reușim să ne mobilizăm așa la meciurile care au mai rămas pot să spun că promovăm, dar depinde numai de noi. Suntem pe locul 1 și teoretic la patru puncte de Cugir și cinci de Ighiu, dar practic avem două în fața celor de la Ighiu, vom mai avea un meci greu în plus, cum au fost toate până acum”, a explicat Sorin Brîndescu. Timișorenii joacă în runda următoare la Ineu, meci în care nu vor putea miza pe M. Marin și Giuricici (suspendați).

Himchinschi: ”Lupta se dă până la final”

Bănățeanul de pe banca Performanței Ighiu era destul de afectat după eșecul drastic de pe ”Știința”, dar nu și-a pierdut încrederea. ”Felicit Politehnica, azi ne-a fost superioară la toate capitolele, lupta continuă, vedem ce ne rezervă viitorul. Cauzele o să le căutăm și noi, cred că absența celor doi jucători suspendați și în plus alte motive pentru care nu ne-am ridicat la nivelul jocului. De data aceasta a fost o diferență mare de prestație. Timișoara și-a dorit mai mult… Am spus că se joacă până în ultima etapă”, a concluzionat Adorian Himcinshci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.