Seară PERFECTĂ pentru ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”. Cu Peluza Sud în...

Seară PERFECTĂ pentru ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”. Cu Peluza Sud în spate ”Băieții în ghete” au învins Hunedoara și s-au mai apropiat puțin de Liga a II-a GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ASU Poli Hunedoara (2)

Comeback-ul pe ”Păltinișanu” pentru gruparea susținută de galerie a fost de bun augur, chiar și pentru o seară. ASU Politehnica Timișoara a învins-o din nou pe urmașa Corvinului în Divizia C, FC Hunedoara, scor 3-1, și a făcut un nou pas spre visul Diviziei B. Show-ul din peluze l-a depășit însă de multe ori pe cel din teren.

Mult așteptata revenire a celor de la ASU Poli pe ”Dan Păltinișanu” nu a adus un public record, dar o atmosferă superioară multor dueluri de prim eșalon. Vremea închisă a făcut ca la start circa 5.000 de timișoreni să ia loc în vastul ”oval” violet. Peluza Sud a fost și ea din nou vie.

Ambele echipe au fost puțin crispate de spațiile mai largi la început, oarecum logic. Prima fază notabilă vine după zece minute. Bozian dă un semnal de alarmă, ”libera” sa de la distanță trecând razant peste buturile lui Fișteag. Replica alb-violetă adduce și primul gol. În minutul 12 cornerul lui Ghinescu e întors cu capul de la colțul lung, mingea e respinsă doar până la Marius Marin, care înscrie primul său gol pentru ASU Poli în jocurile oficiale. La 1-0 Hunedoara a reluat apoi atacurile. Și, a avut succes după sosirea cu întârziere a galeriei proprii, ajunsă în peluza nodică în minutul 20. Peste două minute același Bogdan Bozian scapă undeva de la limita ofsaidului în banda stângă, îl depășește pe Fișteag, și trimite în poarta goală.

Nu trece însă mult timp și gazdele revin în avantaj. Ghinescu centrează prin fața careului, balonul ajunge la Birău, care preia elegant și marchează pentru 2-1 la colțul scurt. Bozian a încercat o nouă replica surprinzătoare, dar de această dată Fișteag nu a avut emoții.

Show în tribune după pauză

Atmosfera s-a animat mai mult în tribune după pauză. Galeria alb-violetă a fost la înălțime și torțele au brăzdat în nocturna aprinsă în premieră aici pentru ASU. Nici galeria oaspete, mai micuță, nu s-a lăsat mai prejos, desfășurând și o a doua coregrafie spectaculoasă în cursul reprizei secunde.

Pe teren a fost ceva mai greu pentru cei 22-30 de actori. Marin (min. 46), Bilia, din zonă centrală (76) și apoi Ghinescu și Vucea, unul după altul, s-au întrecut în imprecizii în fața porții. Hunedoara a presat fără a pune pericol, mai mult din faze fixe. Totuși, după șansa uriașă a lui Sulea, cap peste poarta goală cu zece minute rămase pe ceas, ocaziile se puteau răzbuna.

Gălan, ca ”Guși-gol”

Până la urmă fericirea a fost completă în Peluza Sud, căci Cristi Gălan profită în minutul 89 de o greșeală a portarului și înscrie pentru 3-1. Apoi, fundașul hunedorean la origini reeditează celebrul sprint al lui Mugur Gușatu după golul cu Steaua, chiar cu prețul unui galben. Dar totul a meritat pentru sărbătoarea alături de ultrași.

Pentru ASU Politehnica succesul de azi certifică desprinderea de locul 2, Metalurgistul Cugir, la patru puncte.


Ce-i drept, Ighiul se poate apropia, dar cu meci în plus, oricum certitudinea e că ”Băieții în ghete” sunt pe culoarul principal către Divizia B.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Stefanovici (53 Vucea), Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Birău, D. Codrea (60 Țugui), M. Marin, Ghinescu (90+1 Peter) – Sulea (81 M. Stancu). Pe bancă: Rogojină – Ugocian, N. Damian. Antrenor: Sorin Brîndescu.

FC Hunedoara: Ciubotariu – R. Cristian (89 D. Grigore), Petresc, D. Creciunesc, Trășcan (75 Mardare) – Simionov, Lazea – Drăgoescu, Bozian, Bloj (54 F. Lăcătuș) – Tecsi (86 Cr. Creciunesc). Pe bancă: Păduraru – Maghici, Opîrlescu. Antrenor: Mircea Alic jr.

Foto (jos): Adrian Pîclișan

 

1 COMENTARIU

  1. Bravo baieti.Meci nu foarte bun,crispat pentru unii baieti,dar rezultatul conteaza.
    Plusuri:in primul rand un mare bravo pt Marin,excelent a jucat la mijloc.La fel f. bun Birau,Galan,Todorov si Birau.
    Bilia nu isi gaseste locul pe postul pe care joaca,a pierdut multe mingi.
    Slabut si Stefanovici,depasit de multe ori si se pare ca am gasit un fundas dreapta,pe Birau,cam din acel moment s-a stins si jocul celor de la Hunedoara.
    Codrea a fost din alta lume,cred ca uneori se intreba unde este si ce cauta el acolo,slab,moale,fara vana.
    Vucea si Ghinescu pot mult mai mult.
    Lui Sulea aratati cateva goluri de anul trecut a lui Draghici sa vada ce trebuie sa faca cu mingea cand intra in viteza spre poarta.Sutezi nu centrezi.
    Urmeaza doua meciuri foarte grele dar daca facem sase puncte altfel se vede sfarsitul de campionat.Haideti ca puteti,trebuie sa dati totul din voi,aveti in spate un public minunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.