BC Timișoara, SALVATĂ înainte de ultima sirenă. ”Leii” fac schimb de soartă...

BC Timișoara, SALVATĂ înainte de ultima sirenă. ”Leii” fac schimb de soartă cu Energia și rămân în Liga Națională după calvarul din toamnă! FOTO

0
DISTRIBUIȚI

BC t energia (6)

”Leii din Banat” vor încheia cu bine un sezon infernal, în care au trecut de la vise europene, la criză acută și apoi la redresare. BC Timișoara avea nevoie de un succes în ultimele două jocuri ale sezonului pentru a-și asigura locul în Liga Națională. Punctele necesare au venit azi, în urma unui joc la discreție cu suferinda Energia Tg. Jiu, scor 81-73.

Deși au cedat pe terenul lui Dinamo, baschetbaliștii alb-violeți au arătat că nu și-au pierdut forma. Încă din primul sfert BCT-ul a dominat ostilitățile în fața unei echipe gorjene aflate acum în ”groapă financiară”. A fost și +15 în pătrimea încheiată cu 28-15 pentru gazde. Deși Horne și compania s-au apropiat în sfertul 2 la cinci puncte, ecartul s-a mărit înainte de pauză. Jocul s-a reluat de la 51-38 iar în a treia pătrime Veselinov a stabilit o nouă diferență record, la 68-44. Din acest moment ”leii” au știut că și-au atins obiectivul. Ultimele zece minute le-au aparținut vizitatorilor, dar aceștia nu mai aveau cum să recupereze diferența.

Pentru BC Timișoara cel mai bun marcator a fost Mladen Jeremic (18 puncte). Urmat de Djapa (16), Veselinov (11), Toth (10), Milencovici (9), Zivanovic (8), Dundjerski (7) și Warren (2). De partea cealaltă, Paris Horne a pus nu mai puțin de 40 de puncte pe tabelă pentru Energia.

În urma acestui rezultat BC Timișoara a trecut cu un punct peste Energia și va merge practic fără griji miercuri (ora 19.30) la Pitești. Gorjenii sunt cei care pot pica, alături de Mediaș, dacă nu înving în deplasare la Dinamo în ultima etapă a grupei 7-12.


Argeșenii au învins azi clar în deplasare la Gaz Metan Mediaș (101-80) și i-au egalat la puncte pe gorjeni (42).

”Am făcut o treabă grozavă!”

Deși nu s-a desfăcut vreo șampanie, rezultatul de azi va fi cu siguranță sărbătorit. BC Timișoara fiind într-o formă bună de când a fost preluată de actualul ”principal”, ajutat și de ultimele transferuri. ”Nu e ușor să joci astfel de meciuri, mental ne-am pregătit în ultimele zile. Nu a fost plăcut, urât pentru mine și fani, dar cel mai important era să câștigăm. Sunt mândru de băieți. Era o situație, care nu arăta bine, acum e bine, sunt zece victorii în această perioadă. Vom încerca să câștigăm și la Pitești”, a declarat Nenad Mandic.

”Nu a fost cel mai bun joc, dar victoria conta, am făcut o treabă grozavă în ultimele două luni și jumătate. Felicit pe toți cei din club. Doar noi știm cât de greu a fost”, a spus și ”decarul” Mladen Jeremic, MVP în primăvară.

”Felicit pentru echipa Timișoarei pentru acest capac făcut în această fază a campionatului. Noi din păcate ne confruntăm cu problemele BCT-ului de la început de sezon. Majoritatea jucătorilor au plecat. Încercăm la fiecare joc să fim cât mai competitivi. Așteptăm și ultimul meci, vom încerca să obținem tot ce se poate…”, a explicat Iannis Diamantakos, tehnicianul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.