Călin Costea: „Vechile partide politice au stăpânii lor la Bucureşti, însă partidele...

Călin Costea: „Vechile partide politice au stăpânii lor la Bucureşti, însă partidele locale urmăresc strict interesul cetățeanului” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

calin costea (6)

„Mândri că suntem arădeni”, primul partid local din vestul României, există de șase zile şi a fost înființat de Călin Costea, care consideră că un astfel de partid local este singurul care poate reprezenta strict interesele cetățeanului. Invitat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Călin Costea a povestit cât de greu este să înființezi un partid, ce piedici i-au fost puse, dar și cum îi va ajuta „Mândri că suntem arădeni” pe cetățeni.

„Consider că acum este foarte important să apară partide locale, voci locale. Vechile partide politice au stăpânii lor la Bucureşti, însă partidele locale urmăresc strict interesul cetățeanului”, a precizat fondatorul partidului local din Arad. Călin Costea a povestit că numele partidului a fost înregistrat la OSIM încă din anul 2011. Însă, de abia în toamna anului trecut a fost inițiat procesul de înființare al partidului. Dar Tribunalul București a decis la primul termen din data de 22 ianuarie 2016 să respingă înființarea partidul fără a preciza un anumit motiv.

„Nu am primit motivarea respingerii primului apel. Am bănuit că de vină ar fi fost sigla partidului care simboliza cetatea Arad. Am luat decizia de a depune actele pentru un alt partid cu același nume, dar cu altă siglă.


100% ni s-a pus talpă în înființarea partidului. În 16 martie aveam partid, însă doar pentru cinci zile, pentru că un domn Marian Olteanu a făcut apel și a început Jihadul. Am ajuns cu termenul în data de 22 aprilie. Ne-am prezentat la Curtea de Apel și am observat că apelul nu era timbrat, deci ar fi trebuit respins automat, apoi cel care a făcut apelul a greșit numărul dosarului. În final, apelul s-a respins pentru faptul că nu a fost timbrat”, a explicat Călin Costea, la PRESSALERT LIVE.

„Vreau să schimb administrația locală și pe Gheorghe Falcă”.

Fondatorul partidului local din Arad spune că de abia în data de 25 aprilie partidul a fost înscris în Registrul Partidelor Unice, iar cu 38 de minute înainte de a se încheia depunerea candidaturilor, dosarele candidaților „Mândri că suntem arădeni” au fost depuse. „Noi am avut pregătite dosarele, semnăturile pentru candidați strânse, am avut încredere că se poate. Am fost un visător dacă mă gândesc prin ce am trecut din octombrie până acum. Merită să faci un astfel de partid. Am încercat ca societate civilă să schimbăm ceva, dar nu am reușit. Singura modalitate prin care poți să schimbi ceva în România este să fi la nivelul lor, al partidelor. Nu să ai comportamentul lor, dar să discuți de la același nivel”, crede Călin Costea.

Fondatorul partidului „Mândri că suntem arădeni” îi încurajează pe oameni să meargă la vot în data de 5 iunie, pentru că atunci „pot pune punctul pe i, poziția lor e importantă. Ne-am propus să mergem în Consiliul Local Arad, să fim o voce. Pe politicieni nu-i interesează absolut deloc cetățeanul. Doar din patru în patru ani vin și întind mâna, ne dorim să schimbăm asta”. De asemenea, Călin Costea a mai declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că este „o victorie că am reușit să candidăm, la câte piedici ne-au fost puse. Un sondaj realizat ne dă intenție de vot undeva la 20%. Vreau să schimb administrația locală și pe Gheorghe Falcă”.

1 COMENTARIU

  1. era si cazul sa apara partide locale. dar daca dl. de mai sus isi inchipuie ca poate eviata dominarea politica a Bucurestiului, atunci se inseala. dar asta e o chestie de viitor in caz ca partidele locale se impun pe plan local si ajung sa fie un jucator egal cu partidele consacrate PNL si PSD, citeva exemple din Oradea sau Tg. Mures nu ajung. mult noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.