CJAS Timiș, soluție de urgență pentru a scoate Spitalul de Boli Infecțioase...

CJAS Timiș, soluție de urgență pentru a scoate Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara din pragul falimentului. Ce decizie a fost luată

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș a luat decizia de a se întâlni, în această dimineață, de urgență cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, în încercarea de a găsi o soluție la problemele unității medicale. Vă reamintim că, ieri, angajații spitalului au anunțat că unitatea este în faliment, pentru că are datorii uriașe de aproape 2,4 milioane de lei la furnizori, astfel că, din această dimineață, nu vor mai oferi servicii medicale, fiind asigurate doar urgențele și programele naționale de sănătate. De vină pentru această situație, spune conducerea spitalului, ar fi CJAS Timiș, care a alocat fonduri prea puține, o parte din serviciile medicale validate nefiind decontate.

Voichița Lăzureanu, managerul unității medicale, ne-a declarat, că în urma discuției avute s-a găsit o soluție temporară. „Valoarea contractului cu CJAS Timiș nu a fost mărită, instituția spune în continuare că nu poate fi modificată. Însă, au fost de acord să mutăm din luna iunie cazurile contractate pentru lunile aprilie și mai.


Adică, cazurile pentru aceste două luni vor fi decontate la valoarea reală. Astfel, în luna iunie iar vom rămâne descoperiți, vom ajunge în aceeași situație în care suntem acum”, a explicat Voichița Lăzureanu.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara spune că, în continuare, nu s-au găsit fonduri pentru ca unitatea să-și poată plăti datoriile de 2,4 milioane de lei la furnizori. „Urmează să ne întâlnim la nivel național cu Comisia de Mediere ca să vedem ce putem face cu cazurile validate, dar nedecontate de CJAS Timiș, dar și cu luna iunie, care nu este acoperită”, a mai precizat Voichița Lăzureanu.

Așa cum au anunțat ieri reprezentanții spitalului, astăzi activitatea medicală a fost întreruptă, fiind asigurate doar urgențele. Aceasta va fi reluată cel mai probabil în jurul prânzului, după ce conducerea unității sanitare va primi în scris actul din partea CJAS Timiș în care scrie că banii de pe iunie vor fi mutați pentru lunile aprilie și mai.

Ce spune CJAS Timiș?

„Ca urmare a întâlnirii dintre conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș cu reprezentanții Spitalului Victor Babeș Timișoara, la sediul CJAS Timiș, s-a hotărât semnarea de comun acord a actului adițional de prelungire a contractului până la 30 iunie 2016. De asemenea, s-a hotărât suplimentarea valorii de contract pentru lunile aprilie și mai, prin diminuarea valorii de contract aferente lunii iunie. Acest lucru înseamnă că toți pacienții care se adresează Spitalului Victor Babeș beneficiază de servicii medicale în continuare. Pentru luna iunie, conducerea Spitalului Victor Babeș a solicitat majorarea valorii de contract și totodată constituirea unei Comisii de Mediere la CNAS”, transmite CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.