Concert cu muzică tradițională arabă, free jazz și electronică la Timişoara. Vezi...

Concert cu muzică tradițională arabă, free jazz și electronică la Timişoara. Vezi unde va avea loc recitalul Praed

0
DISTRIBUIȚI
praed
Praed vor concerta la Timișoara

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la un concert mai „altfel“, în cadrul căruia formaţia Praed, din Beirut (Liban), le va oferi celor interesaţi o seară plină de surprize.

Fondată în 2006 de către Raed Yassin și Paed Conca, muzica trupei Praed poate fi descrisă ca un amestec de muzică tradițională arabă, free jazz și electronică. În același an, trupa a avut prima apariție publică, la Al Maslakh Festival, în Elveția, urmată imediat de un concert la festivalul Irtijal din Beirut.De atunci, formația a frecventat o mulțime de festivaluri internaționale și a avut turnee în toată lumea, incluzând Japonia, Europa, Canada.


În urma acestor eforturi, trupa și-a creat o rețea globală, din care fac parte muzicieni de renume și colaboratori. Praed reprezintă un duo: Raed Yassin la clape, laptop, electronice și voce și Paed Conca la clarinet, bass și electronice.De asemenea, trupa activează uneori și sub numele Praed Plus, în acest caz fiind integrați mai mulți artiști: Axel Dorner, Johannes Bauer, Hans Koch și Stephane Rivers. Tărâmul muzical pe care îl exploreaza Praed este alcătuit, în principal, din muzică tradițională arabă („Shaabi”) și interconexiunea ei cu alte genuri psihedelice și hipnotizante, cum ar fi: free jaazz, space jazz și rock psihedelic.
Încă de la început, Praed și-a arătat interesul pentru acest tip de muzică, ce reflectă matrerialul complicat ce stă la baza societății egiptene. În urma unei cercetări amănunțite, cei doi mebri ai trupei au descoperit o conexiune culturală foarte puternică între „Shaabi” și „Mouled” (muzica ce se ascultă în timpul ceremoniilor religioase și implică intrarea în transă). Efectul psihedelic hipnotizant a acestui stil muzical este asemănător cu alte genuri populare ce implică delirul sonic, cum ar fi free jazz sau rock psihedelic.

Evenimentul va avea loc în data de 4 mai, de la ora 20.00, la Electric Theatre, iar biletele de intrare costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.