Cristian Careba, fostul șef al CJAS Timiș, îngropat de declarația administratorului din...

Cristian Careba, fostul șef al CJAS Timiș, îngropat de declarația administratorului din acte al firmei Scrifnet. Cum au încercat să-l salveze angajații

1
DISTRIBUIȚI

cristian-careba

Tribunalul Timiş a judecat, astăzi, un nou termen din dosarul în care Cristian Careba, fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată,   Diana Nicoară, cea care conduce clinicile Selfmed şi Selfmed Clinique,pentru înșelăciune în formă continuată și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Laura Mihai şi Graţiela Loş, angajate la CJAS Timiş. pentru fals intelectual şi uz de fals. Prejudiciul produs prin decontarea de servicii medicale fictive a fost stabilit la 987.772,9 lei.

Instanţa a audiat astăzi mai mulţi angajaţi ai firmei Scrifnet SRL, firmă controlată din umbră de Cristian Careba şi care în perioada în care acesta conducea casa de sănătate Timiş în guvernarea PD-L avea contracte cu mai multe spitale şi clinici, printre care şi cele ale Dianei Nicoară. Iosif Bădescu, cel care este acţionarul şi administratorul din documente al firmei, a recunoscu în faţa judecătoarei că a avut o implicare formală în activitatea firmei „şi acum este la fel.


De două, trei ori am fost la sediul Scrifnet din 2008 şi până în prezent. Ştiu că este o firmă care se ocupă de IT, nu-i cunosc furnizorii. Pe Mira Ardelean am împuternicit-o la bancă la sugestia lui Careba. Nu am dat dispoziţii angajaţilor”. Administratorul formal al firmei  a confirmat că Audi-ul A8 cumpărat de companie era folosit exclusiv de fostul şef al CJAS Timiş.

Viorela Ardelean, angajată a firmei şi cea care se ocupa de toate tranzacţiile financiare, a încercat să acopere cumva faptul că era firma lui Cristian Careba, susţinând că „a avut un rol mai mult de consultanţă în sensul că ne cosultam cu acesta pe diferite probleme punctuale”. După ce a negat că i-ar fi dat bani fostului şef al casei de sănătate Timiş din încasările firmei, martora şi-a amintit brusc când i-a fost citită declaraţia dată iniţial anchetatorilor, afirmând „erau sume nesemnificative din punctul meu de vedere. Erau sume de 1.000 – 2.000 de lei, ceva de genul acesta. Erau pentru plata unor facturi de telefon”. Aceiaşi poziţie a avut-o şi un alt fost angajat, Sebastian Şein, care a susţinut în faţa instanţei că avea un rol de consultant Cristian Careba, contrazicând declaraţia iniţială în care a a afirmat că fostul şef al casei a avut rol de supervizor. Martorul a dat vina pe emoţiie provocate de apariţia mascaţilor înainte de a fi dus la audierile iniţiale, afirmând „Careba participa la multe decizii referitoare la personalul firmei şi m-am consultat cu el în luarea deciziilor privind leasingurile financiare, dar nu cred că administra firma. Nu am spus că era supervizor”.

1 COMENTARIU

  1. Parvenitii la bani trag ca mustele la cakatt! Astia sunt membrii de partid pnl si pdl!!! Nu ca la psd ar fi mai buni, pentru ca aveau smenuri impreuna! La brutarieee cu ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.