De ce este bun primarul Nicolae Robu doar pentru funcția de city...

De ce este bun primarul Nicolae Robu doar pentru funcția de city manager. Care este „debalansarea” din bătălia pentru şefia CJT VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu nicosevici (4)

Președintele Asociației Academia de Advocacy, Radu Nicosevici, a fost invitatul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE. În cadrul discuţiilor cu moderatorul emisiunii, Nicosevici a făcut mai multe comentarii legate de modul în care au fost respectate criteriile de integritate adoptate de partide în alcătuirea listelor cu candidaţi pentru alegerile locale din vara acestui an. Despre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi prestaţia lui de până acum invitatul a comentat că „eu nu cred că domnul Robu este un om politic. Eu cred că domnul Robu are câteva calităţi indiscutabile, este un om extrem de harnic, până acum s-a dovedit a fi un tip cinstit şi onest, ăsta e un lucru de care Timişoara ….şi noi Timişoara am avut totuşi norocul să avem primari care nu au ajuns la DNA. (…) Are calitatea asta, este harnic, vă spuneam că e cinstit, e muncitor, dar calităţile astea îl îndreptăţesc pentru ocuparea unei funcţii de city- manager.


Deci cred că domnul Robu este un bun city-manager, chiar nu glumesc. Dacă discutăm însă de dimensiunea politică şi aici după mine e depăşirea de competenţă cunoaşteţi teoria cu depăşirea nivelului de competenţă, aici este o problemă pentru că din punct de vedere politic dacă analizăm gesturile dânsului, într-o proporţie importantă, ele au fost nefericite”.

Invitatul a punctat şi că actualul executiv al PMT se amuză pe seama consilierilor locali şi că de fiecare dată când aleşii locali cer explicaţii în numele transparenţei decizionale, primarul Nicolae Robu se simte insultat.

Lupta criteriilor de integritate în cursa pentru şefia CJT

Mai mult, Nicosevici a analizat şi situaţia candidaţilor la Consiliul Judeţean Timiş, Alin Popoviciu de la PNL şi Sorin Grindeanu de la PSD. „Spuneam zilele trecute atunci când părea că lider al PSD la consiliul judeţean era încă Titu Bojin că în condiţiile în care ar fi fost cei doi lideri, Alin Popoviciu şi Titu Bojin, problema criteriilor de integritate era o problemă amuzantă. În situaţia în care Sorin Grindeanu a gândit acest lucru sau grupul de strategi din PSD l-a obligat pe Titu Bojin să facă pasul ăsta, în momentul ăsta apare o debalansare între cei doi lideri. Sorin Grindeanu vine cu o imagine şi cu o istorie şi cu probleme de integritate rezolvate, adică mai precis nu are criterii (încălcate,n.a.) de integritate, iar pe de altă parte, Alin Popoviciu pleacă cu acest handicap, care se răsfrânge şi asupra listei de consilieri pe care el o conduce”, a adăugat invitatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.