Ce se ascunde în spatele atacului lui Nicolae Robu împotriva celor care...

Ce se ascunde în spatele atacului lui Nicolae Robu împotriva celor care au contestat licitaţia de la pasajul Popa Şapcă UPDATE Reacţia primarului

0
DISTRIBUIȚI

proiect pasaj popa sapca

Ieşirile violente ale lui Nicolae Robu împotriva firmelor care contestă licitaţiile Primăriei Timişoara nu sunt întâmplătoare, dovadă fiind ce s-a întâmplat cu contestarea licitaţiei pentru pasajul Popa Şapcă. Vă reamintim faptul că liberalul a acuzat PSD că dorește să-i blocheze proiectele pentru că Technocer SRL, care este subcontractor al celor care au cerut anularea procedurii, este o companie apropiată de președintele CJ Timiș, Titu Bojin. Interesant este că atacul lui Robu la adresa Technocer SRL a venit chiar a două zi după ce firma a câştigat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cazul altei licitaţii importante organizate de administraţia municipiului – reabilitarea străzii Chimiştilor din Timişoara.

În urma judecării contestației de Technocer, care a cerut anularea licitaţiei electronice pentru că firma AXO Util SRL, declarată câştigătore de Primăria Timişoara, a venit cu un preţ neobişnuit de scăzut , CNSC a decis anularea raportului în părţile referitoare la „: decizia de considerare a ofertei câştigătoare ca fiind admisibilă; aplicarea criteriului de atribuire; concluzii, precum şi actele subsecvente părţii anulate din raport.


Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 12 zile de la data primirii deciziei, să procedeze la reevaluarea ofertelor depuse de ofertanţii cu calitate de operator economic implicat în procedura de atribuire şi stabilirea rezultatului procedurii de atribuire cu respectarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice în vigoare, a regulilor documentaţiei de atribuire şi a celor reţinute în motivarea prezentei. Dispune continuarea procedurii de atribuire”.

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu a susţinut că „nu are nicio legătură pentru că nici nu ştiam. În primul rând, nici nu ştiam, şi în al doilea rând, nici nu s-a dictat anularea. Nu ştiu dacă la ora actuală s-a primit dispoziţia,cred ca s-a decis reanalizarea tocmai pentru că s-a câştigat cu un preţ mic. Pai vă daţi seama, normele Uniunii Europene nu îţi permit să respingi o ofertă pentru că e la preţ prea mic. La noi în ţară zic cum îţi face ăsta numai cu atâta. Păi îţi face. Dacă el semnează contractul că îţi face, el e obligat să îţi facă. Cum e posibil să respingi o ofertă pentru că ea este prea ieftină?”. Conform legislaţiei în vigoare, autoritatea contractantă este obligată să elimine ofertele care sunt sub un anumit standard minim pentru că nu poţi, de exemplu, da câştigătoare o firmă care susţine că repară o stradă cu preţul de 100 lei doar pentru că a venit cu preţul cel mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.