Florin Bîrsăşteanu: „Timişoara riscă să se transforme din oraş toleranţei în cel...

Florin Bîrsăşteanu: „Timişoara riscă să se transforme din oraş toleranţei în cel al interdicţiilor” (P)

0
DISTRIBUIȚI

 

birsasteanu
Florin Bîrsăşteanu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al Timişoarei

– D-le Florin Bârsăşteanu, ca preşedinte al organizaţiei muniicipale a PSD, care este nemulţumirea cea mai mare legată de Timişoara ?

– Ca şi cetăţean îmi doresc să fiu în siguranţă, ca medic vreau un oraş sănătos, curat, cu oameni relaxaţi, ca politician sunt absolut revoltat de modul dictatorial în care este condusă administraţia locală. Şi mai există ceva care mă nemulţumeşte profund, faptul că Timişoara a ajuns să fie subiect de băşcălie pentru restul ţării.


Un oraş care a impus întotdeauna respect şi a fost un model pentru ceilalţi este acum de râsul lumii.

– Nu sunt atât de multe motive de nemulţumire…

– Aţi întrebat de cea mai mare nemulţumire, şi sunt mai multe, nu e doar una. Există multe altele dar toate sunt legate de felul în care este gestionat oraşul în acest moment. Cred ca Timişoara se îndreaptă într-o direcţie nedorită de nimeni. Proiecte aberante, taxe, interdicţii, poluare, murdărie, mijloace de transport în comun luate cu asalt de hoţi, cu siguranţă le vede foarte multă lume. Plus atitudinea de jupân absolut a primarului care prejudiciază grav noţiunea de democraţie. După toate evenimentele din ultima perioadă, cred că Timişoara riscă să se transforme din oraş al toleranţei în oraş al interdicţiilor.

-Iniţiativele despre care vorbiţi sunt justificate de menţinerea ordinii în zona centrală a oraşului şi sunt pentru protecţia cetăţenilor.

– Din punctul meu de vedere este o greşeală flagrantă. Şi este o contradicţie nu numai în idei dar şi în atitudini. Protejezi pietonii din centru de „temuţii„ biciclişti dar nu faci nimic pentru a anihila hoţii din tramvaie care hăituiesc bătrâni şi copii. Acum interzici prezenţa persoanelor care strâng semnături pentru candidaţii la alegerile locale, doar pentru că TU vrei asta. Nu pot fi de acord cu acest mod de lucru, într-un oraş care promovează de sute de ani toleranţa şi armonia. Este profund antidemocratic după părerea mea.