Isterie gratuită pe internet din cauza arabilor care trag cu pistolul în...

Isterie gratuită pe internet din cauza arabilor care trag cu pistolul în poligon la Timişoara. Vezi care este procentul adevărat şi ce spun instructorii

15
DISTRIBUIȚI

poligon blue line 1

O adevărată isterie a provocat pe internet, ieri, postarea unui arădean în care povestea că a fost la un club de tir din Timișoara și a fost șocat de faptul că erau mai mulți arabi decât români care vroiau să tragă la țintă cu pistol cu glonț. Acesta a povestit că „vorbind cu instructorul, am aflat că în ULTIMELE DOUA LUNI, 80% din clienți sunt arabi. Evident ca știu și „organele” noastre abilitate.Trebuie sa precizez ca e destul de plin la ei și greu poți sa-ti faci programare zi pe zi”. A urmat apoi o adevărată teorie a conspiraţiei despre arabii care se pregătesc să folosească arme în România. Postarea acestuia a fost preluată de presă fără ca niciunul dintre jurnalişti să verifice informaţiile.

Astăzi când am ajuns la poligonul celor de la Blue Line era agitaţie mare – după postarea de ieri a crescut numărul de rezervări făcute de români. „Oricine vine să tragă trebuie să prezinte un act de identitate.


În cazul cetăţenilor străini trebuie să prezinte obligatoriu paşaport sau permis de şedere valabil. Sunt două registre cel puţin unde sunt înregistraţi şi semnează – cel cu regulamentul intern şi în registrul de evidenţă care este transmis Poliţiei Timiş. În toate încăperile sunt camere de supraveghere care asigură o monitorizare permanentă. Majoritatea celor de origine arabă care vin sunt studenţi la Medicină. Vin în grupuri de trei patru, tineri şi tinere. Unii dintre ei sunt cetăţeni suedezi sau francezi. Din 508 clienţi câţi au fost înregistraţi doar 63 sunt de origine arabă. Nu sunt creşteri spectaculoase ale acestei categorii de persoane în ultima perioadă Se vede că nu ştiu să tragă cu arma după cum ţin pistolul în mână. Nu sunt grupuri care vin regulat să se antreneze. De cele mai multe ori, vin alţii noi”, ne-a declarat Vlad Drăgoi, directorul poligonului de tir.

Pe lângă camere de supraveghere şi sisteme de securitate speciale pentru zona unde este depozitat armamentul şi muniţia, cei de la poligon au în cadrul echipei şi un medic psiholog care face, în cele mai multe cazuri ale clienţilor, o evaluare a acestora, atunci când interacţionează cu aceştia. Cei de la poligon spun că fiecare client intră la trageri însoţit de un instructor. Instructorul care l-a însoţit pe arădeanul care a scris pe Facebook îşi aminteşte că „a fost şocat când a văzut după  ce a tras că în sala era un alt grup de arabi, după ce înaintea sa au fost alţii. Se vedea că e speriat. Chiar m-a întrebat de ce sunt aşa de mulţi. Aşa s-a nimerit atunci, să fie două grupuri unul după altul seara”.

Preţul pentru a trage 30 de cartuşe este de 140 de lei. Directorul poligonului susţine că „atâta timp cât clienţii îndeplinesc condiţiile legale nu putem să nu îi servim pentru că imediat putem fi amendaţi cu 15.000 lei pentru discriminare. Totul este atent monitorizat şi sunt respectate toate cerinţele de securitate. S-a exagerat inutil”.

15 COMENTARII

  1. Minti ordinarule! Antrenati viitori teroristi.Asta faceti.
    O sa aveti pe maini sangele romanilor care vor muri in atentate facute de acestia pe care ii antrenati!
    Iudelor! Va vindeti poporul pe cativa arginti!

    • @Isidor: Acum ca ai dezvaluit adevarul, sunt convins ca lumea sta cu sufletul la gura, asteptand sa postezi dovezile! Ca doar nu mergi tu pe criteriul „las’ ca stiu eu…” ca un ignorant alarmist, prost facut gramada, nu?

  2. Acum vreo zece ani când – cu exceptia bancurilor cu studenti – nimeni nu auzea despre arabi mi-a murit un unchi in Timisoara, lipsit de alti urmasi. Pentru casa lui am ales un cumparator arab, medic stomatolog, om pe la 50 de ani, decent imbracat. Cum casa avea inchiriata o parte unui atelier de croitorie, pe cuvant de onoare dentistul mi-a promis la negociere ca-l lasa pe croitor sa ramana acolo x luni, dupa aceea avea sa remodeleze intreaga cladire, isi deschidea cabinet. Ulterior am verificat, se tinuse de cuvant.

    Ca vanzator si cumparator am trancanit. Omul avea permis de port arma si pasiunea tirului. Lucrul ma interesa din cu totul alte motive: la Bucuresti tocmai ce mi se jefuise casa.

    Citind toata aceasta poveste m-am gandit ca asa ca dentistul meu ar mai putea fi multi. In majoritatea tarilor arabe nu e mai anormala posesia unei arme de foc decat era inainte de razboi in Ardeal printre ”feciori”, or, cu ce credeti dumneavoastra ca se tuna pe la nedei? Sigur, oamenii care vor tir trebuie sa treaca printr-un background check, mi se pare firesc. Dar sincer, as fi bucuroasa sa stiu ca pe dentistul meu nu-l paste nici un pocinog doar fiindca-i place sa bubuie intr-o tinta.

  3. Pentru voi , orice minciuna, orice inselatorie, orice escrocherie, orice eveniment in detrimentul tarii si al cetatenilor ei, este o exagerare inutila. N-aveti ochi decat pentru bani!. Pentru asta scrieti !… PENTRU ASTA SUNTETI PLATITI !…. Cand o sa scapam tara asta de niste obtuzi incapabili sa urmareasca 2 – 3 mutari de sah inainte, ne va fi bine !

  4. Gata?
    S-a rezolvat?
    Au fost niste ziaristi (ca jurnalisti e deja mult spus), au pus 3 intrebari (prea multe) si au rezolvat ei
    Delirant!
    Cred ca putem avea pretentia la o declaratie oficiala.
    Asta asa.
    Ca e democratie.
    Daca pe mine ma amendeaza democratia pentru discriminare, am pretentia sa ma bage in seama si cu o pozitie clara, ferma si argumentata.
    Dar…
    Nu asa, ca in cazul bebelusilor de la Pitesti.
    Baaa!!!
    Ce tara de rusine avem!

  5. E frica sa declare adevărul. Dar cei 60 și cv de arabi ce cauta la antrenament? Totuși e un procent foarte mare. Altceva nu au de făcut?

  6. Medic psiholog ?!? Ori e medic ori e psiholog. Medicul e psihiatru. Psihologul e psiholog. Imi cer scuze pentru postare daca deranjeaza cu ceva, dar se tot repeta greseala aceasta in multe publicatii, emisiuni… Vreau sa cred ca cei care scriu sunt oameni informati care transmit mai departe ceva corect.

  7. Doamne , voi cei care sunteti naivi , chiar nu vedeti adevarul , aveti „ochelari de cal „? Cum sa spuna antrenorul adevarul , daca el din asta traieste ! Normal ca interesul lui este sa castige , nu-l intereseaza pe el cine si cu ce scop se antrenează , el trebuie sa castigi bani din afacerea asta , din asta traieste .De vina sunt organele abilitate, care trebuie sa ia masuri de securitate si sa monitorizeze astfel de locatii !In plus presa sau statul , nu doreste sa alarmeze populatia , ca si in cazul altor dezastre , deoarece nu ar sti sa gestioneze , o astfel de situatie! Romani treziti-va! Cea ce spune accest om e ingrijorator . Daca cineva nu crede, se poate convinge in locatia respectiva .Am fost si eu la Timisoara si am avut accelasi sentiment de teama ,cand am vazut cati arabi sunt acolo , si cum se comporta cand sunt in ” haita”

    • „Astăzi când am ajuns la poligonul celor de la Blue Line era agitaţie mare – după postarea de ieri a crescut numărul de rezervări făcute de români.”
      Eu cred ca pe patron/instructor il avantajeaza o isterie de genul… Si totusi o dezminte…

  8. intradevar adevarul este undeva la mijloc….antrenorul nu are cum sa declare adevaul pt ca de acolo maninca ….iar baiatul care a facut public aceasta poveste a piperat.o un pic(dar nu inseamna ca minte)…..ok”antrenamente” la noi in romania se fac de peste 20 de ani,unele in poligoane altele prin paduri sau diferite locuri periferice ….dar asta nu inseamna ca nu se stie de ele…..avem unul dintre cele mai bune servicii secrete din lume care nu a fost caz in care sa nu faca lumina (ma refer tip antrenament militar ) si arabii s.au antrenat mereu la noi atit studentii cat si „turistii”si nu au fost probleme….acuma avind in vedere situatia din europa cu acele atentate si nu numai…ne face un pic mai suspiciosi…nu e rau dar nici sa actionam dupa ureche!!! – pace –

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.