Lansare de candidaturi sub semnul pozelor de grup ratate şi al viselor...

Lansare de candidaturi sub semnul pozelor de grup ratate şi al viselor cu scoruri măreţe. Cum s-au înscris pentru alegeri membrii PNL şi PMP Timiş FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-273523316">

lansare candidati pnl alegeri locale 2016 (14)

Zi cu soare pentru liberalii din Timiş, în ciuda norilor de afară. Astăzi, Primăria Timişoara s-a umplut de liberali. Nu ne referim la angajaţii aduşi prin concursuri în timpul mandatului primarului Nicolae Robu, ci la candidaţii formaţiunii pentru Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, care venit costumaţi care mai de care mai elegant pentru depunerea candidaturilor. Au făcut notă discordantă cu vestimentaţiile nonconformiste revoluţionarul Lucian Căldăraru şi soţia sa Iulia Căldăraru.

La zece minute trecute de ora 11.00, copreședinții PNL Timiș, Nicolae Robu și Dan Popa, au descins în mijlocul mulțimii de candidați zâmbitori. Listele cu viitorii consilieri județeni și locali au fost depuse într-o cămăruță mică, pe care liberalii au umplut-o până la refuz. Bucuria generalizată a fost oprită de comisia de analiză, care a cerut ca libaralii să părăsească sala pentru ca listele să fie verificate. La sugestia primarului Nicolae Robu, candidații au coborât pe treptele primăriei pentru a face o poză de grup. În marea de liberali dornici să prindă un loc fruntaș măcar la fotografia de grup, căci pe liste a fost mai greu, Dan Popa și-a găsit cu greu locul printre cei fruntași. Odată finalizată „operațiunea fotografia”, Nicolae Robu a trecut la declarații.

lansare candidati pnl alegeri locale 2016 (15)

Promenada liberală, ratată

A curs cu vise și speranțe. Cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care se vor prezenta la urne și nu mai puțin de 18 consilieri în CL Timișoara – așa sună planul amintit de Nicolae Robu. De la primărie, candidații au plecat care cu ce au putut la Consiliul Județean Timiș. Deşi primarul Nicolae Robu ar fi făcut o plimbare electorală prin centrul oraşului pentru a ajunge la CJT, planul acestuia a fost dejucat de restul de liberali grăbiţi şi friguroşi, care au atenţionat că vremea de afară nu e tocmai propice unei promenade. La Consiliul Judeţean Timiş depunerea candidaturilor a durat puțin, însă poza de grup a fost o adevărată sursă de stres. Cocoțați pe treptele instituției, liberalii au constatat că membri așezați pe treptele de mai sus nu se văd. După mai multe tentative de a aprinde lumina, Robu a conchis că, cu conducere pesedistă, instituţia nu este „iluminată”. După ce luminile s-au aprins, poza de grup s-a făcut cu candidatul ales merito-democratic Alin Popoviciu amplasat departe de Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara.

Cum i-a salutat Popoviciu pe cei de la PMP

Ulterior, o parte din liberali au plecat să sărbătorească depunerea candidaturilor în barul din incinta CJT. La câteva minute distanţă, conducerea PMP Timiş a ajuns şi ea în incinta CJT pentru a depune candidaturile. Elanul pemepiştilor a fost tăiat de paznicul de la birou care le-a spus că e nevoie să aştepte verificarea buletinelor PNL. După ce preşedintele PMP Timiş, Roxana Iliescu, a declarat pentru presă că formaţiunea pe care o conduce ţinteşte locul întâi, sala s-a umplut de zâmbete. Alin Popoviciu a trecut pe lângă membrii PMP, dar i-a felicitat de la distanță, „ca să nu se interpreteze”.

Și candidatul ALDE, Ilarie Bordeiașu, și-a depus astăzi candidatura, vizita sa la primărie prilejuind o scurtă discuție ad-hoc a noului șef Teodor Meleșcanu cu Nicolae Robu și Alin Popoviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.