Legea antifumat, în dezbatere la Camera de Comerț Timiș. Când va fi...

Legea antifumat, în dezbatere la Camera de Comerț Timiș. Când va fi deschis biroul unic de unde firmele pot lua informații de la specialiști din diverse instituții (P)

0
DISTRIBUIȚI

florica chirita

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sare, din nou, în sprijinul firmelor din județ interesate să afle mai multe informații despre modificările legislative direct de la specialiști. În acest sens, mâine, 5 aprilie, de la ora 11.30, la Centrul Regional de Afaceri este organizat un nou seminar-dezbatere. În cadrul acțiunii se va discuta, printre altele, și despre Legea antifumat.

“Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile pascale, vom vorbi în cadrul dezbaterii de mâine despre precizările privind etichetarea produselor alimentare, dar și despre modificarea legii cu privire la produsele cu garanții asociate, modificare care a intrat în vigoare la începutul lunii martie. Subiectele sunt de interes atât pentru operatorii economici, cât și pentru consumatori, mai ales că oamenii încep să cumpere cadouri pentru sărbători, iar legislația este recent modificată”, a declarat, astăzi, Marinela Iliaș, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

De asemenea, Viorel Banda, din partea Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, va vorbi, în cadrul seminarului-dezbatere de mâine, despre cerințele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind funcționarea teraselor și a fast-food-urilor, dar și pentru comercializarea produselor de origine animală specifice sărbătorilor pascale.

Totodată, Daniel Tudorescu, șeful Serviciului Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, va discuta despre combaterea evaziunii fiscale, încălcări ale legii privind atribuirea contractelor de servicii publice și despre combaterea transportului și comerțului ilicit de animale, produse agroalimentare și de origine animală.

Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că la seminarul-dezbatere de mâine sunt așteptate zeci de firme.


La seminariile organizate de instituție în acest an au participat peste 1.200 de agenți economici. CCIA Timiș le-a pregătit și o surpriză patronilor din județ, de la începutul lunii mai. Și anume, înființarea unui birou unic în care specialiști de la serviciile deconcentrate vor veni la sediul Camerei de Comerț pentru a oferi informații celor interesați.

“Avem acceptul instituțiilor care au participat la seminariile organizate în acest an de a înființa acest birou unic. Mediul de afaceri l-a privit cu interes și astfel sperăm să luăm o presiune de pe umerii agenților economici, de a nu mai umbla de la o instituție la alta pentru informații primare”, a declarat Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.