Ministrul Educației, la Timișoara, despre cercetătorii români plecați în străinătate: „Ar fi...

Ministrul Educației, la Timișoara, despre cercetătorii români plecați în străinătate: „Ar fi o minune să se întoarcă în țară”. Ce-și doresc de la România

1
DISTRIBUIȚI

adrian curajConferința „Diaspora și prietenii săi”, organizată pentru prima dată în afara capitalei, la Timișoara, a ajuns la final, astăzi. Peste 800 de cercetători români plecați în străinătate au participat la 21 de workshop-uri, iar astăzi au fost prezentate și concluziile evenimentului, care a reunit cele mai efervescente minți românești din zona cercetării științifice și a învățământului superior din întreaga lume.

Care e părerea ministrului despre cercetătorii români plecați în străinătate

Printre cei care au participat la acțiunile de final s-a numărat și Adrian Curaj, ministrul Educației, care a precizat că ar fi „o minune să se întoarcă în țară” toți acești cercetători plecați în străinătate.


„Concluziile sunt bune, dar nu laudative. Oamenii apreciază trendul pozitiv, acum mesajul diasporei este da, vedem un spațiu care se mișcă, în care putem colabora și ne ajutăm unii pe alții, ca să facem performanță în știință, cercetare, inovare. Sigur, oamenii așteaptă mai mult, apreciază că există mobilitatea aceasta a cercetătorilor dintr-o parte într-alta. Mesajul cercetătorilor este că ne place să colaborăm, suntem gata nu neapărat să revenim, dar să venim pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă înapoi. România începe să devină și atractivă științific”, a explicat Adrian Curaj.

De asemenea, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a precizat că toate concluziile conferinței reprezintă un punct de plecare pentru ceea ce se va întâmpla în viitor. „Dorința cercetătorilor este pentru mai multă transparență, stimularea competitivității, a concurenței, noi criterii de performanță pentru cariera universitară, mai multe șanse tinerilor și unele condiții mai bune de cercetare”, a conchis Marilen Pirtea.

1 COMENTARIU

  1. Ministreesul impostor! Care pe timpul lui boloboc a propus taierea cu 1/2 a finanantarii proiecteloir de cercetare!! Academician lui peste prajit…ca leanta! Rusinicca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.