Omul de afaceri Iosif Armaș, fost finanțator la Poli Timișoara, ridicat de...

Omul de afaceri Iosif Armaș, fost finanțator la Poli Timișoara, ridicat de DIICOT pentru o fraudă de 123 de milioane de lei UPDATE 1 Cum a fost folosită metoda CĂMĂTARILOR în cazul hotelurilor din Băile Herculane

0
DISTRIBUIȚI

iosif-armas-adevarul

Omul de afaceri Iosif Armaș a fost ridicat în această dimineață de procurorii DIICOT într-un dosar de fraudă în care prejudiciul total se ridică la 123 de milioane de lei.

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști de la Crimă Organizată Caraș-Severin și ofițeri DGA au descins în 22 de locații din București, Băile Herculane și Timișoara. Omul de afaceri a fost ridicat din București.

Anchetatorii DIICOT investighează modul în care SC Argirom International SA a acționat după ce a cumpărat pachetul majoritar de la SC Hercules SA, compania care deținea majoritatea hotelurilor din stațiunea Băile Herculane. De asemenea, ancheta vizează modul în care firma lui Armaș a încheiat un contract cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru depozitarea a peste 11 milioane de kilograme de zahăr.


Din iulie 2001 și până în prezent, Iosif Armaș nu a refăcut stocul de zahăr care se constituia ca rezervă de stat, prejudiciul adus fiind de peste 43,2 milioane de lei. Cu banii primiți din vânzarea zahărului, Armaș a plătit prima tranșă din pachetul majoritar de la Hercules SA. Ulterior, restul de tranșe le-a plătit cu banii din încasările hotelurilor societății, după ce s-a semnat un act prin care încasările nu mai ajungeau în casieria Hercules SA, ci la Argirom Internațional.

Armaș și alte 21 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul biroului Caraș-Severin al DIICOT, unde urmează să fie anchetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă.

Sursa foto: adevarul.ro

UPDATE 1 Ancheta DIICOT a scos la iveală faptul că una dintre metodele folosite de gruparea Armaș pentru a scoate hoteluri din patrimoniul Hercules SA, după intrarea în insolvență, era folosirea metodei cămătarilor. Se întocmeau contracte de împrumut pentru diverse sume, dobânda percepută fiind de 60% pe an.  În alte cazuri, cu tot cu penalități, dobândă a ajuns să depășească 100% valoarea împrumutului. Ulterior împrumuturile nu se mai restituiau, iar bunurile cu care se garantau sumele împrumutate erau executate silit rapid la prețuri extrem de mici, vânzările fiind unele cu dedicație

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.