Pericolele din alimente în perioada Paștelui. Ce sfaturi dau specialiștii și ce...

Pericolele din alimente în perioada Paștelui. Ce sfaturi dau specialiștii și ce conține vopseaua de ouă din comerț

0
DISTRIBUIȚI

13089948_10209336379712659_586720862_n

Cu prilejul Sărbătorilor de Paşte, specialiștii transmit o serie de sfaturi utile în momentul achiziţionării produselor specifice, valabile indiferent de locul din care sunt achiziționate (hypermarket, piețe agroalimentare, magazine mici sau de cartier etc). aceste sfaturi sunt menite să vă garanteze că ați cumpărat tot ce e mai bun și sănătos pentru masa de Paște.

Când vine vorba de achizția de alimente, e impotantă citirea atentă a etichetei: conform listei ingredientelor, cele care sunt primele menționate ocupă cea mai mare cantitate. E de consultat dacă produsul respectiv conține substanțe alergene sau care provoacă intoleranță (arahide, lapte, muştar, peşte, cereale ce conţin gluten etc.), data expirării, țara de origine, etc.

 Cum să alegi ouăle de Paște

Sistemul de creștere al găinilor, care este reprezentat de o cifră de la 0 la 3, menționată pe ouă, chiar la îneputul seriei ștampilate care mai conține data expirării.


Cifra e notată înaintea simbolului de țată, RO.

Cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic, cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa, iar 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătățite.

Tot prin ștanțare, fiecare ou din magazine trebuie să aibă înscrisă data durabilității minimale (DDM). Aceasta reprezintă data până la care ouăle pot fi consummate şi trebuie fixată la mai puțin de 28 de zile după data ouatului.

10 E-uri toxice în vopseaua de ouă

Vopselurile de ouă de pe piață sunt pline de E-uri. Un studiu realizat de InfoCons.ro arată că 14 din vopselurile de pe piață conțin cel puțin câte 10 E-uri toxice. „Am analizat 35 de produse tip vopsea de ouă, alegând aletoriu de la 3 producatori / furnizori / distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L. (…) Numărul de E-uri (aditivi alimentari) conținute în produsele ce au facut obiectul studiului variază între 1 si 10 E-uri”, transmit specialiștii. Vopselurile praf au cel mai mic conținut de E-uri, iar cele mai multe se găsesc în vopselurile lichide, respectiv granulate. Puteți cerceta aici fiecare vopsea ce E-uri toxice conține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.