PROTEST Trotuarul din fața Prefecturii Timiș și o stradă pietonală, transformate în...

PROTEST Trotuarul din fața Prefecturii Timiș și o stradă pietonală, transformate în skatepark. Cum a încercat primăria să blocheze manifestarea pasionaților de sporturi extreme FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Protest pentru skatepark în Timișoara
Protest pentru skatepark în Timișoara, cu „trick”-uri în fața Prefecturii

„Nu vă supărați, tanti, nu avem skatepark” – așa a încercat un tânăr să se apere, după ce un prieten de-al său era pe punctul de a intra cu skateboard-ul într-o femeie care circula pe trotuarul din fața Prefecturii Timiș.

Zeci de iubitori ai sporturilor extreme au transformat scările și trotuarul instituției în skatepark. Astfel, tinerii au făcut tot felul de mișcări cu skateboard-ul, bicicleta sau trotineta, iar unii dintre ei au și căzut.

Totul pentru a protesta într-un mod inedit față de faptul că Primăria Timișoara tot promite de opt ani că și capitala Banatului va avea un skatepark, dar totul a rămas la stadiul de vorbe. „Ne accidentăm pentru că nu avem skatepark, aproape ne cad măselele, e rău pe jos, pentru că nu avem skatepark”, a vorbit la portavoce unul dintre organizatorii acțiunii „ Protest pentru skatepark în Timișoara ”, în timp ce prietenii lui s-au dat în spectacol pe muzică.

Tinerii și-au dat întâlnire, la ora 14.00, în fața Primăriei Timișoara, așa cum au anunțat pe Facebook în urmă cu câteva zile. Însă, au fost informați de jandarmi că au primit autorizație pentru a protesta doar în fața Prefecturii Timiș. „Am făcut o solicitare de aprobare a protestului către primărie și am fost sunat de un reprezentant al instituției care mi-a spus că cererea a fost aprobată. Însă, astăzi m-a sunat un jandarm pentru a-mi spune că se poate protesta doar la prefectură, pentru că nu avem autorizație de la primărie”, a explicat Dan Alex Prîsnac, unul dintre organizatorii protestului.

protest skatepark

Tinerii prezenți la acțiune au ținut în mâini mai multe pancarte prin care au atras atenția asupra faptului că Timișoara este singurul oraș din România fără skatepark. Astfel, aflăm că există cinci astfel de spații în București, două în Cluj-Napoca și trei în Craiova. De asemenea, chiar și orașe precum Lugoj, Deva sau Reșița au un skatepark. „Ne-am săturat să practicăm aceste sporturi pe stradă, nu avem și noi un loc special, mai ales că și comunitatea pasionaților de sporturi extreme e tot mai mare, suntem aproximativ 200 în Timișoara”, a precizat Dan Alex Prîsnac.

Tinerii au primit aprobare pentru a acțiunea „ Protest pentru skatepark în Timișoara ” în fața Prefecturii Timiș, timp de o oră, astfel că în jurul orei 15.00 au plecat spre strada pietonală Augustin Pacha, proaspăt modernizată, care a fost transformată și ea în skatepark ad-hoc.

Vă reamintim că singurul skatepark din Timișoara a fost demolat în anul 2008.


De atunci, amatorii de senzații tari au depus mai multe petiții la primărie. Anul trecut, au început lucrările la noul skatepark al orașului, însă primarul Nicolae Robu a anunțat recent că acestea au fost blocate din cauza unei erori de proiectare. Skatepark-ul ar fi urmat să fie realizat în Parcul Central, în apropiere de pasajul Jiul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.