Robu s-a răzgândit: tramvaiele vechi nu pot fi dotate cu camere de...

Robu s-a răzgândit: tramvaiele vechi nu pot fi dotate cu camere de filmat. Cum îi jigneşte pe timişorenii sătui de hoţii de buzunare

1
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate17_resize

Un lucru absolut comun specific chiar şi unor oraşe mari precum New York – aşa consideră primarul Nicolae Robu fenomenul hoţilor de buzunare din mijloacele de transport în comun.
„Mare descoperire acum, văd că e mare descoperire acum că se fură în tramvaie. Numai cineva cu mintea pe cine ştie ce orbite nu a ştiut că se fură în tramvaie. Evident că se fură, dar înţelegeţi că lumea nu se termină odată cu universul cunoaşterii dumneavoastră. Se mai întâmplă lucruri şi dincolo de acest orizont. Există nişte legi şi mai bine v-aţi îndrepta spre cei ce fac legile. Ce poate să facă o poliţie mai mult decât să îi prindă pe aceşti hoţi nemernici şi să îi amendeze că nu poate să facă nimic altceva. Poliţia îi amendează, ei nu îşi plătesc amenda, nu există din ce să se facă executarea silită a acelei amenzi şi în aceeaşi zi sunt înapoi în tramvaie.


(…) Ei sunt o mare belea, o mare pacoste pe oraşul nostru, îi detest să fie foarte limpede şi pun poliţia pe ei”, a declarat edilul Nicolae Robu la finele acestei săptămâni.

Însă, la debutul acestui an discurusul primarului era cu totul altul. Pe atunci, Robu promitea că va cere conducerii RATT să instaleze camere de filmat în tramvaie, pentru protecţia cetăţenilor. La câteva luni distanţă însă, Robu s-a răzgândit şi a declarat exact contrariul. “Vom avea camere. Avem în tramvaiele noi. N-o să punem camere video. Nu avem camere video în tramvaiele vechi pentru că nu se poate rezolva problema asta aşa de simplu. Nu am montat, vă rog să înţelegeţi că nu e aşa simplu că poate cineva imediat, hai, să pun camere aici. Sunt proceduri, sunt analize, e complicat. Nu primarul face asta, RATT are sarcina să ia toate măsurile care se impun. RATT face atât cât consideră că poate face pentru că nu se pot arunca banii fără eficienţă. Trebuie tramvaie noi sau tramvaie reabilitate şi în acestea există un sistem de supraveghere video performant de care nu pot scăpa rău –făcătorii. Nu putem să venim acuma în tamvaiele vechi de 50 de ani care sunt ca vai de ele şi să le dotăm cu super echipamente de supraveghere. Şi peste câteva luni vin tramvaiele reabilitate şi ce facem cu astea. Aruncăm tot ce am reabilitat. Păi da, trebuie puţin simţ al răspunderii”, a explicat edilul. RATT a informat însă PRESSALERT.ro în urmă cu câteva săptămâni că un tramvai vechi a fost dotat cu camere video. Primarul a conchis că „legile sunt cele care ne împiedică să fim eficienţi şi într-o societate cu legi proaste, evident că foarte multe lucruri sunt în neregulă”.

1 COMENTARIU

  1. Prostul satului,roaba care le stie pe toate,bate campii!
    1.Politia locala este un serviciu in cadrul primariei,exact ca si Taxe si Impozite si NU Politie.Este in mare doar o confuzie creeata de nume,si cateva atributii minore paralele cu ale Politiei Romane.
    2.Furtul este o INFRACTIUNE si se pedepseste cu INCHISOARE si nu o contraventie care se pedepseste cu amenda!:

    Art. 228 Cod Penal

    Furtul

    (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

    (2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

    (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.

    Citesti roabo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.