Viața dintr-un cuib de vânturei roșii din Timiș, urmărită de mii de...

Viața dintr-un cuib de vânturei roșii din Timiș, urmărită de mii de oameni. Ce specie în pericol a fost gonită din cuib de noii „chiriași”

0
DISTRIBUIȚI
canturel rosu soim
Femela de vânturel roșu clocește

Peste 100.000 de persoane urmăresc viața unui cuplu de vânturei roșii. Această specie de șoim este una dintre cele mai răspândite în Europa și poate fi întâlnită și în zone din Asia și Africa. În cuibul din Timiș care poate fi urmărit în direct pe internet, vântureii roșii s-au instalat după ce au gonit una dintre ultimele familii de șoim dunărean de la noi, specie pe cale de dispariție, care era monitorizată non-stop în Câmpia de Vest.

Luni dimineață, unul din șoimi a ieșit la vânătoare, iar prada a fost bună: un șoricel de câmp, pe care l-a adus „acasă”, consoartei care în această perioadă clocește.

12936517_534426233385459_8399146873263471019_n

Camera a fost instalată anul trecut de Enel Distribuție Banat și asociația de protecție a mediului Wild Watch. Wildliferomania.com este o prima grădină zoologică online din România, care, prin intermediul unor camere video de înaltă calitate, cu transmise live, oferă acces la viața animalelor sălbatice de la noi aflate în libertate.


„Prin proiecte de acest gen vrem să comunicăm oamenilor că speciile pe cale de dispariție trebuie protejate, iar noi credem cu tărie în acest lucru: ca să poți proteja eficient pe cineva, trebuie să-l cunoști cât mai bine”, a spus Cristian Ilea, membru fondator Wildwatch România.

În perioada 2012 -2014 compania Enel a montat peste 30 de cuiburi pe stâlpii de înaltă tensiune prin proiectul Life+ de conservare a șoimului dunărean, dezvoltat în colaborare cu Asociația Grupul Milvus.

Imagini în direct din cuibul șoimului dunărean din Câmpia de Vest, ocupat acum de un cuplu de vânturei roșii pot fi văzute AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.