OFICIAL Sorin Frunzăverde nu mai este președintele Consiliului Județean Caraș-Severin

OFICIAL Sorin Frunzăverde nu mai este președintele Consiliului Județean Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Frunzăverde pdl
Sorin Frunzăverde nu mai este președintele CJ Caraș-Severin

Mandatul de președintele al Consiliului Județean Caraș Severin al lui Sorin Frunzăverde a încetat oficial, după ce orefectul județului a semnat, vineri, ordinul.

Prefectul de Caraș-Severin a semnat ordinul prin care mandatul de președinte al lui Frunzăverde încetează înainte de termen. Decizia vine în urma raportului întocmit de Darian Ciobanu, secretarul județului. Documentul probează că Frunzăverde absentează de mai bine de șase luni. Baronul de Caraș este în concediu medical, suferind de o boală gravă, cancer renal.

„Am semnat ordonul de încetare din funcție a președintelui Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, în urma unei informări pe care am primit-o de la instituție.


Din aceasta am aflat că domnul președinte era în concediu medical din 2015, fiind totalizate peste 6 luni calendaristice, datorită unei boli grave și intram în prevederile art. 69 din Legea 215/2001”, a declarat prefectul Florența Albu.

Președintele interimar al Consiliului Județean se va alege din rândul consilierilor județeni.

Condamnat în primă instanță

Sorin Frunzăverde este acuzat de fapte de corupție într-un dosar DNA în care a fost „săltat” și aghiotantul său principal, vicele Ionesie Ghiorghioni. Cei doi au fost condamnați în primă instanță de Tribunalul Caraș-Severin, iar acum apelul se judecă la Curtea de Apel Timișoara.

Sorin Frunzăverde a fost unul dintre liderii PD din 1993 până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL. Din data de 7 aprilie 2012, Frunzăverde ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional. În iunie 2012, Sorin Frunzăverde a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin pe care o ocupă şi în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.