Timișoara devine capitala vinului, timp de cinci zile, înainte de Paști. Câți...

Timișoara devine capitala vinului, timp de cinci zile, înainte de Paști. Câți producători vor fi prezenți la VinVest

0
DISTRIBUIȚI
vin VinVest
Timișorenii sunt invitați la VinVest

Timișoara se transformă, timp de cinci zile, în capitala vinului. Asta pentru că la Centrul Regional de Afaceri din orașul de pe Bega vor fi organizate două evenimente devenite deja tradiție. Este vorba de cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest și a 11-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice.

Astfel, peste 30 de producători de vin din România, Italia, Serbia, Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii vor fi prezenți la VinVest, eveniment care este organizat în perioada 22 – 24 aprilie.

Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi de la VinVest marile puteri ale vinului românesc.


În total, timișorenii pot alege din 300 de vinuri pe care să le pună pe masă de Paști. Pe lângă producătorii de vin, la eveniment vor participa și opt firme de servicii conexe, care își îndreaptă atenția către vița de vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, utilaje de vinificație, și nu numai.

De asemenea, participanții care vor trece pragul VinVest, în acest sfârșit de săptămână, se pot alege cu recompense solide și lichide, precum premii în sticle de vin sau weekend-uri pentru două persoane în diferite locații din țară.

„Ediția din acest an a VinVest a fost organizată cu greu, ne străduim să ținem salonul la Timișoara. Vrem să facem la Timișoara o cultură a vinului, deși știam că aici e patria berii. De 13 ani, educăm consumatorul, astfel încât să știe ce vin să aleagă de pe o etajeră”, a explicat, astăzi, Lucia Pîrvu, organizatorul VinVest.

Totodată, înainte de Salonul Internațional de Vinuri VinVest va fi organizat un alt eveniment important, tot la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Este vorba de a 11-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, care are loc în perioada 20 – 21 aprilie. Circa 100 de probe de vin vor fi jurizate, iar un maxim de 30%, cele mai bune dintre acestea, vor fi premiate cu medalii.

Programul de vizitare va fi vineri si sâmbătă de la 11.00 la 20.00, iar duminică, de la 10.00 la 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.