Timișoara Saracens DEPĂȘEȘTE campioana Italiei în prima manșă a barajului pentru grupele...

Timișoara Saracens DEPĂȘEȘTE campioana Italiei în prima manșă a barajului pentru grupele Challenge Cup. Lupta decisivă se va da însă la Calvisano GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

12931091_1254206344607116_217896191421296485_n

Campioana României a reușit azi să obțină o victorie de prestigiu pentru rugby-ul românesc. Timișoara Saracens RCM a trecut cu 36-23 de cea mai bună formație din Eccellenza italiană, Calvisano Rugby. Diferența putea fi mai mare însă, spre final lombarzii au reușit să înscrie eseurile care asigură un retur mai mult decât aprins.

”Dan Păltinișanu” nu a fost foarte populat în condițiile unui cer închis. Chiar și așa timișorenii au avut ce vedea azi pe teren. După show-ul moto din deschidere, Florin Vlaicu avea să demareze cu primele puncte. Singurul român din echipa de start a lui Calvisano transforma o penalitate în minutul 4. Replica a venit imediat de la omologul Vali Calafeteanu. După un sfert de oră strâns același Vlaicu ratează de puțin de la mare distanță. În schimb, timișorenii reușesc primul eseu al dublei. Steve Shennan profită de o minge care îl saltă pe un apărător italian și înscrie pentru 8-3. Calafeteanu nu mai transformă. Pentru italieni punctează apoi tot Vlaicu, pentru 8-6. Timișoara a dominat apoi ușor ostilitățile. Dar desprinderea avea să vină abia pe final de repriză. Kinikinilau finalizează o acțiune colectivă la o fază ieșită din molul obținut la doar cinci metri de terenul de țintă de către ”nouarul” ”Cala”. Scorul la pauză a fost 16-6 pentru ”sarazini”, în urma unei noi penalități marca Vali Calafeteanu.

Start furibund de repriză, dar și revenire italiană

Nimeni nu se aștepta la începutul furibund al bănățenilor din partea a doua. Tangimana Fonovai punctează după doar un minut de la reluare. Calafeteanu transformă pentru 23-6. Scor la care Cavalieri vede ”galben” la italieni. 26-6, imediat, prin același ”Cala”. Minutul 48, un nou eseu, Jack Umaga de această dată, după o acțiune spectaculoasă finalizată în banda stângă de atac. La 33-6 gazdele par să se relaxeze și finalul aparține italienilor. Campionii Italiei arată că sunt totuși superiori victimelor precedente ale Saracens RCM din Cizmă, Rovigo și Fiamme Oro Roma. Mai întâi De Santis face 33-11. Țăruș e și el eliminat temporar. La 36-11 dintr-o nouă lovitură de pedeapsă reușită de Calafeteanu, iese la rampă Marco Susio. Mai întâi acesta își aduce echipa la jumătatea distanței, cu ajutorul lui Vlaicu. Apoi, același italian realizează probabil faza jocului. Scapă pe o contră din propria jumătate și înscrie un nou eseu. Vlaicu nu transformă, așa că rezultatul rămâne 36-23, în ciuda unui atac final în care Calvisano a ales să joace în margine.


Diferență de 13 puncte pentru manșa 2 din Italia, suficiente însă pentru ca gazdele de azi să aibă emoții în privința calificării.

Returul Calvisano Rugby vs. Timișoara Saracens se dispută peste două săptămâni pe arena ”Peroni” din orășelul aflat în vecinătatea Bresciei. Miza: un loc în grupele Challenge Cup 2016-17.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Căpățână, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Lazăr, Burcea (cpt.), Calafeteanu, Rose, Tangimana, Kinikinilau, Sefanaia, Shennan, Conache. Au mai intrat: Umaga, Rădoi, Lemnaru, Gorcioaia, Taupaki, Mariș, Manumua și Mureșan. Antrenor: Grainger Heikell.

Calvisano Rugby: Minozzi, Susio, Castello (cpt.), Vlaicu, De Santis, Buscema, Raffaele, Tuivaiti, Belardo, Archetti, Zanetti, Cavalieri, Costanzo, Morelli, Panico. Au mai intrat: Zdrilich, Beccaris, Giovanchelli, De Jager, Biancotti și Giammarioli. Antrenor: Massimo Brunello.

Foto (sus): Ewald Gruescu Photographer

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.