Traian Băsescu: „Timișoara, la nivel de judeţ, a absorbit prea puține fonduri...

Traian Băsescu: „Timișoara, la nivel de judeţ, a absorbit prea puține fonduri europene” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Traian Băsescu (1)
Traian Băsescu în fața membrilor PMP Timiș. Foto: Codruța Oprean

Întâlnire importantă pentru filiala din Timiş a Partidului Mișcarea Populară, astăzi, la Filarmonica Banatul din Timişoara, acolo unde a avut loc prezentarea candidaţilor formaţiunii la alegerile locale din acest an.

Formalităţile au fost deschise de preşedintele filialei Timiş a PMP, Roxana Iliescu, care a decretat prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la cârma partidului ca fiind un succes garantat pentru câştigarea alegerilor în Timişoara, dat fiind faptul că acesta este singurul politician care are pregătirea necesară de a conduce vaporettele de pe Bega.

Unul dintre primele discursuri a fost cel al celei mai tinere candidate a PMP Timiş, Simona Neag, care intră în luptă pentru Primăria Chvereşu Mare, a comentat că „am ales acest drum de candidat, deşi nu am înțeles niciodată ce se întâmplă la televizor în politică. (…) Fiecare om este un microcosmos care are un potențial nemărginit va fi o luptă grea şi anevoaioasă contra dinozaurilor politici”.

Candidatul PMP la Primăria Timişoara, Marius Dugulescu, a comentat că „vrem o politică curată, vrem o Timișoara curată. Mă întâlnesc cu foşti colegi deputaţi, îmi spun «ce se întâmplă cu Timişoara?» Din păcate am stat pe loc foarte mult timp, din păcate atitudinea unor primari foşti şi actuali lasă de dorit”.

Sfaturile lui Traian Băsescu pentru campanie

Ultimul discurs i-a aparținut lui Traian Băsescu, care a spus că „de la statistica centrală rezultă că suntem un partid care are 85% oameni noi în politică. Este premisa de la care putem pleca, să spunem că oferta noastră este cea pe care ne-am propus-o, adică un partid nou. Nu vreau să credeți că neg celelalte partide. Partidele vechi, care din 1990 au asigurat tranziția, nu le neg, dar le spun: v-a trecut timpul. Este timpul unor partide politice noi, care să nu fi fost părtaşe la toate compromisurile tranziției, unele necesare altele nenecesare. (…) Nu aş vrea ca acest partid să fie partidul lui Băsescu, acest partid este al vostru, este făcut ca voi să slujiţi ţara prin partid şi nu prin Traian Băsescu”.

Acesta a adăugat și că a vrut să se retragă din viața politică după ce nu a mai fost președintele României, dar că „am văzut că nu mă lăsau dezbaterile în pace.De dimineaţa până seara se vorbea la Tv tot despre Traian Băsescu care stătea acasă şi încerca să îşi crească nepoţeii”.

Băsescu a vorbit apoi despre agricultură, atenționând că „Timișoara, la nivel de judeţ, este un județ care absorbit prea puține fonduri euroene. Nu au fost proiecte. (…) Eu v-aş sfătui pe toți candidații Mișcării Populare să faceți campanie cu Constituția în mână. Este cartea asta mică cu care am fost în măsură să lupt cu o clasă politică ce refuză reformarea justiției și a statului și care, întotdeauna respectată, îţi dă dreptul să vorbești cetățenilor.


(…) Vreau să avem un program fără urmă de demagogie, nu aş vrea să costatăm că vreun candidat al PMP se duce şi face promisiuni fanteziste. (…) Spiritul acestui partid trebuie să fie spiritul învingătorului şi dacă intrăm în competiţie cu certitudinea că trebuie să câştigăm, vom obţine cel mai bun rezultat. Nu sunt lucruri în politică pe care atunci când crezi în ele şi crezi în tine să nu le poţi realiza. Vom vedea noi pe data de 6 ce iese, dar până le data de 5 vă bateţi pentru locul I la Timiş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.