UMILINȚĂ la Botoșani, bilet la clasa a doua pentru ACS Poli. Elevii...

UMILINȚĂ la Botoșani, bilet la clasa a doua pentru ACS Poli. Elevii lui Petre Grigoraș s-au făcut DE RÂS în nordul Moldovei!

0
DISTRIBUIȚI

acs poli - fc botosani (8)

Ceea ce trebuia să fie un restart pentru ACS Poli s-a transformat într-un coșmar lung cât cei 600 de kilometri care despart Timișoara de Botoșani. Ajunși ieri cu trenul, elevii lui Petre Grigoraș au rezistat doar o repriză în nord-estul țării. Derby-ul suferinței a fost tranșat de gazde cu 6-1 după ce la pauză era 1-1!

Fără câteva nume importante în Moldova, Petre Grigoraș a păstrat deocamdată sistemul, dar a făcut și o schimbare notabilă după 0-1 cu Petrolul. Bocșan fiind titularizat în centrul defensivei. Oaspeții voiau un nou început, dar nimeni nu putea crede că putea să fie azi mult mai rău decât a fost cu ”Flocea”. Gazdele, fără antrenor, dar cu un ”secund” inspirat.

Botoșaniul a început furibund partida de acasă, timișoreanul Ivanovici a fost activ în partea stângă și gazdele puteau deschide scorul încă din primele minute. Vașvari a avut prima șansă importantă, șut cu pământul, pe lângă bara din dreapta lui Strauss în minutul 7. Se părea că ACS Poli a scăpat de ”crivățul” din start, dar în minutul 20 Manu Torres devine personaj negativ. Spaniolul îi oferă pe tavă balonul lui Cabrera iar argentinianul pătrunde nestingherit pe centru, Strauss se opune incredibil, dar mingea sare la Fulop, care e contrat de același Torres. Andrei Chivulete e sigur și acordă penalty. Decarul Vașvari reușește să puncteze de aici, cu un șut peste umărul din dreapta lui Strauss. Peste patru minute portarul timișorenilor a mai avut o intervenție bună la Fulop, care în minutul 35 a fost din nou neinspirat, la o fază în care a avut de două ori balonul în careu.

Fără nicio ocazie mai de Doamne ajută ACS Poli primește un cadou în minutul 38.


Bărbuț e al doilea la minge după ce Plămadă atinge balonul și timișoreanul se prăbușește în careu. Chivulete dă și aici 11 metri, în ciuda protestelor gazdelor. Insipid până în acest moment, Dorin Goga transformă elegant și își readuce, aparent, echipa în joc.

Cinci ”bucăți” în partea a doua

Cu 1-1 la pauză formația lui Grigoraș părea să aibă parte de un restart. Goga șutează la colțul lung, scoate Iliev (min. 48). Dar, peste trei minute Botoșaniul punctează. Ngadeu reia puternic cu capul la cornerul lui Fulop și portarul oaspeților nu reușește să deturneze balonul. În minutul 55 ”servantul” de la ultimul gol arată din nou că stă mai prost când el se află la finalizare.

Ceea ce a urmat însă după minutul 60 a fost execuție cu public pentru bănățeni! Minutul 54: Matulevicius, la primele atingeri, înscrie pentru 3-1 în urma unei devieri a lui Fulop. În acest moment ACS Poli cade și suferă cea mai severă înfrângere de la formarea noului proiect. Același lituanian marchează și golul său 2 pentru moldoveni, de această dată cu capul din centrarea lui… Petre Ivanovici (min. 71). Coșmarul a continuat: debutantul Vlad Bujor la gazde reia în plasă ”assistul” lui Carralero. Era minutul 79 și peste nici 120 de secunde același spaniol mai oferă o centrare ideală pentru Cabrera: 6-1! Dezastru complet, ”grație” unei apărări dezastruoase, care mai putea încasa, spre amuzamentul spectatorilor moldoveni. O singură replică au mai avut bănățenii. Nimely, la o minge respinsă de Iliev, a reluat din poziție ideală, dar tot în goalkeeperul ”plăieșilor”.

ACS Poli cedează la un scor uluitor, 1-6, și își adaugă o piatră de moară în ceea ce pare un drum sigur către Liga a II-a. Timișorenii rămân pe loc direct retrogradabil, penultimul din play out.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Belu (46 Melinte), Bocșan, M. Torres, D. Popescu – Llorente, Ov. Popescu – Bărbuț, J. Hernandez (65 Nimely), Goga (cpt., 78 Doman) – Elek. Pe bancă: Smaranda – Cânu, Pisas, A. Suarez. Antrenor: Petre Grigoraș.

FC Botoșani: Iliev – Patache, Plămadă, Ngadeu (cpt.), Mușat – Cabrera, Vașvari, Cucu – Fulop (68 Carralero), Hadnagy (64 Matulevicius), Ivanovici (74 V. Bujor). Pe bancă: Pleșca – Ichim, Tomozei, Casado. Antrenor: Alin Bordeanu.

1-5 cu Astra, ediția 2013-14, e ”recordul” bătut azi de ACS Poli

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.